Satul de vacanta Boga – Muntii Bihorului

localitati localitati turistice muntii bihor obiective turistice judetul bihor sat de vacanta

 

Satul de vacanta Boga

Satul de vacanta Boga este situat la poalele Muntilor Bihor, in nord-vestul depresiunii Padis  Cetatile Ponorului, la altitudinea de 550 metri, in mijlocul spectacolului oferit de padurile mirifice, izvoarele cristaline si paraurile montane, aflate la mica distanta de Beius si de Pietroasa. Valea Boga izvoraste din izbucul care dreneaza apele din Platoul Padis. Se observa aici si un lac de acumulare de mici dimensiuni.

Album foto Satul de vacanta Boga

Harta zonala Satul de vacanta Boga – Muntii Bihor

Descriere Satul de vacanta Boga

Satul de vacanta Boga ofera dou puncte de belvedere, ce poarta numele de Czaran si Boga si ofera o priveliste minunata. Mergand sprea Cascada Oselu puteti vedea piatra indianului, o stanca ce a luat forma unui om. Satul Boga este punctul de plecare spre o zona salbatica, ce ofera multe de vazut. Satul de vacanta Boga se gaseste la poalele Muntilor Bihor, intre paduri, izvoare reci si parauri montane, care ofera o atmosfera relaxanta, cu linistea si confortul necesar unei adevarate recreeri. De aici se porneste un drum ce conduce spre cheile Vaii Bulbuci, afluentul Vaii Boga.

Cascada Bulbuci este inalta de 40 metri, avand trei etaje. Cel din urma etaj este cel mai spectaculos, apa aruncandu-se intr-o cadere de aproximativ 18-20 metri. Celelate doua trepte sunt mai greu accesibile. Valea Oselu prezinta un sector de chei care iau forma unei palnii, avand o deschidere spre amonte. In apropierea confluentei cu Boga se gaseste Cascada Oselu. Datorita conditiilor de aici, numerosi turisti aleg zona ca punct de pornire spre alte obiective din apropiere. Singura neplacere este cauzata de diferentele de nivel care trebuie urcate sau coborate. Alte atractii si obiective turistice din zona sunt Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului, Cheile Galbena, Cheile Somesului Cald si Platoul Turistic Padis.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. aurelia
    2012-10-23
    14:47:01

    Locurile acestea sunt superbe si nu o spun fiindca sunt bihoreanca, dar i-ti ofera prilejul de a te bucura de natura in foarte multe feluri, peisajele de neuitat ce te vor indemna sa vizitezi numeroase obiective turistice din zona: Cetatile Ponorului, Pestera Ursilor, Platoul Padis..si multe altele. Nu veti regreta acele momente minunate ce vi le va oferii natura....

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>