Schitul Bradetu

harta obiective turistice judetul arges schit schituri

 

Schitul Bradetu

Schitul Bradetu este una dintre principalele atractii  pentru turistii sositi in Statiunea Bradetu, fiind localizat intr-un cadru natural pitoresc de pe Valea Valsanului, la altitudinea de 800 metri, pe o colina cunoscuta sub numele de Dealul Seci.

Album Foto Schitul Bradetu

Harta zonala Schitul Bradetu

Descriere Schitul Bradetu

Conform izvoarelor istorice si a datelor existente, se pare ca schitul de calugari de la Bradetu a fost ridicat foarte aproape de locul unei sihastrii ce data din secolul al XIV-lea, in aceeasi perioada in care a fost ridicata si cunosuta Manastire Curtea de Arges, fiind atestata aici existenta vietii monahale inca din timpul domniei lui Mircea cel Batran.

Ridicat in anul 2004, schitul a constribuit semnificativ la reinflorirea vietii monahale la Bradetu. In pezent, schitul este populat de cinci calugari, care se ocupa de ingrijirea lacasului si de intretinerea intregului complex monahal situat intr-o frumoasa poienita, strajuita de paduri dese.

Schitul gazduieste o racla cu moastele Sfantului Nectarie din Aeghina, cunoscut in religia crestina drept tamaduitor al bolilor incurabile, iar datorita acestui fapt, lacasul se transforma an de an, pe la inceputul lunii noiembrie, cand se sarbatoreste acest sfant, intr-un veritabil loc de pelerinaj, unde sosesc sute de credinciosi din toate colturile tarii.

Prezentare video Schitul Bradetu


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. gabi dumitru
  2016-05-13
  15:07:10

  Nu am fost pana acum, dar sper din tot sufletul ca bunul Dumnezeu sa-mi duca pasii la Schitul Bradet !!
  D0AMNE AJUTA !!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>