Schitul Bran – Transilvania

bran lacas de cult manastiri obiective turistice judetul brasov schit schituri

 

Schitul Bran

Schitul Bran este unul dintre cele mai tinere lacasuri monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului si chiar de pe intreg teritoriul tarii noastre, fiind infiintat in luna aprilie a anului 2006. Situat intr-o zona pitoreasca inedita a satului Simon din regiunea Bran, pe varful unui dintre dealurile care strajuiesc asezarea rurala, schitul ofera turistilor credinciosi clipe de liniste sufleteasca si panorame unice prin frumusetea lor.

Album foto Schitul Bran

Harta zonala Schitul Bran – Brasov

Descriere Schitul Bran

Accesul catre acest schit ortodox se poate face foarte usor urmand drumul care porneste din localitatea Simon, de pe Culoarul Rucar – Bran, situat la randul sau pe drumul national DN73. Imediat dupa iesirea din statiunea turistica Bran urmeaza satul Simon, care se intersecteaza pe partea stanga cu Valea Tisei, loc din care se urmeaza un drum forestier pana pe se ajunge pe culmea Dealului Balaban. Sus, la Schitul Bran veti gasi o priveliste impresionanta asupra unora dintre cele mai cunoscute si importante forme de relief din imprejurimi. Muntii Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postavaru si Magura Codlei strajuiesc acest loc, conferindu-i un adevarat potential turistic. Acest spatiu a fost ales pentru construirea schitului tocmai pentru cadrul natural relaxant si atmosfera linistita care domneste in aceste imprejurimi, dar in acelasi timp si pentru comemorarea tuturor celor care si-au pierdut viata in timpul luptelor de pe Culoarul Rucar – Bran duse in slujba intereselor nationale din timpul Primului Razboi Mondial.

Acest lacas sfant isi sarbatoreste hramul in ziua de 30 iunie, la Soborul Sfintilor Apostoli si gazduieste slujbe zilnice, duse de parintele si maicile de aici. Din punct de vedere al arhitecturii, constructia urmeaza o linie simpla, peretii fiind ziditi in ciment, iar incinta fiind divizata, la fel ca toate lacasurile sfinte ortodoxe, in naos, pronaos si altar. In pronaosul schitului se odihnesc ramasite din Sfintele Moaste ale Sfantului Mucenic Teodosie de la Brazi si ale Sfintilor Cuviosi Mucenici de pe Muntele Sinai.

Ansamblul monahal de aici este in continua dezvoltare, fiind aflate in curs de constructie mai multe spatii care vor fi folosite dupa terminare pentru amenajarea unor ateliere de iconografie si sculptura in lemn.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>