Schitul Cocora

lacas de cult obiective turistice judetul dambovita schit schituri

 

Schitul Cocora

Schitul Cocora se gaseste intr-o pitoreasca regiune a Muntilor Bucegi, facand parte din complexul monahal al Manastirii Pestera Ialomitei.

Album foto Schitul Cocora

Harta zonala Schitul Cocora

Descriere Schitul Cocora

Lacasul de cult a fost ctitorit in anul 1901, fiind construit datorita efortului Staretului Ion Popa si a calugarilor monahi de la acea vreme. Biserica a fost sfintita in anul 1911, construirea unui astfel de lacas in apropierea Manastirii Pestera Ialomitei fiind necesara dupa ce biserica din lemn din interiorul pesterii a ars complet, iar calugarii aveau nevoie de un alt lacas de cult in care sa se roage si sa oficieze slujbele. Ani buni, din 1961, cand biserica din pestera a fost nimicita complet de un al patrulea incendiu, pana in anul 1993, cand a fost ridicata o noua biserica, activitatea monahala de aici s-a desfasurat in Schitul Cocora.

Aici, la poalele Muntilor Batrana, la o distanta de numai 10 km de izvorul Raului Ialomita, se poate ajunge din diferite zone ale Bucegilor, pe numeroasele trasee turistice marcate. Fie ca se coboara cu telecabina de la Babele, fie ca se urmeaza traseul drumului forestier ce trece pe langa Platoul Zanoaga, Lacul Bolboci si Platoul Padina, ajungand la Hotelul Pestera, peisajele intalnite in cale sunt de-a dreptul incantatoare, meritand cu siguranta tot efortul de a ajunge pana aici. In prezent, intregul complex monahal se prezinta intr-o forma foarte buna, dispunand de asemenea si de locuri de cazare pentru turistii dornici sa ramana peste noapte.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>