Sinagoga Mare Oiche Sil

biserica biserici lacas de cult lacas de cult evreiesc obiective turistice judetul botosani

 

Sinagoga Mare Oiche Sil

Sinagoga Mare Oiche Sil este un lacas de cult evreiesc, aflat pe Lista Monumentelor Istorice din Judetul Botosani si este situate pe strada Marchian nr 1 din municipiul Botosani, judetul Botosani, Moldova, in partea de sud- vest a judetului Botosani, pe interfluviul dintre raurile Sitna si Dresleuca, apoi coboara intre dealurile Crivat, Agafton si Baisa, la aproximativ 40 km de orasul Suceava.

Album foto Sinagoga Mare Oiche Sil

Harta zonala Sinagoga Mare Oiche Sil

Descriere Sinagoga Mare Oiche Sil

Sinagoga Mare Oiche Sil a fost construita in anul 1834 in stilul architectural neoromanesc, are o suprafata de aproximativ 286 m² si este una dintre cele mai vechi cladiri de cult evreiesc din zona Moldovei. Cladirea a fost construita cu ajutorul comunitatii evreilor din Botosani, ce constituiau in anul 1950 aproximativ jumatate din populatia orasului si evidentiaza o arhitectura neoclasica, de factura neogotica, iar interiorul dispune de reprezentari cu scene din Ierusalim si simboluri care reprezinta semintiile lui Israel.

Cateva dintre atractiile turistice importante ale zonei sunt Casa Memoriala Mihai Eminescu, Biserica de lemn din Ipotesti, Muzeul etnografic din Ipotesti, Lacul din Padurea Baisa, Monumentul Rascoalei din 1907 din Flamanzi, Centrul Vechi din Botosani, Muzeul Judetean Botosani, Manastirea Popauti, Biserica Armeana Sfanta Treime, Manastirea Agafton si Parcul Mihai Eminescu din Botosani.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>