Sirul Canonicilor

obiectiv religios obiective turistice judetul bihor

 

Sirul Canonicilor

Sirul Canonicilor este un monument de arhitectura baroca situat pe strada cu acelasi nume, in municipiul Oradea, judetul Bihor, in vestul Romaniei, pe Raul Crisul Repede, foarte aproape de granita cu Ungaria, de care o desparte o distanta de aproximativ 13 km.

Album foto Sirul Canonicilor

Harta zonala Sirul Canonicilor

Descriere Sirul Canonicilor

Sirul Canonicilor este format din zece cladiri insiruite, construite pe parcursul a peste 100 ani, intre anii 1750 si 1875, dupa conceptia episcopului Forgach Pal si a arhitectului F.A. Hillebrandt. Sirul este compus din 57 de arcade, ce constituie un coridor lung de peste 250 m, in aceste cladiri locuiau, pe timpuri, canonicii episcopiei.

Ansamblul Sirul Canonicilor este in prezent in propietatea Episcopiei Romano-Catolice, iar impreuna cu Biserica cu Luna si Palatul Baroc formeaza Complexul Baroc din Oradea.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Biserica Ortodoxa din Oradea, Biserica cu Luna, Biserica Sfanta Treime, Muzeul Memorial Ady Endre, Casa Vago, Palatul Ullmann, Palatul Moskovits, Casa Darvas-La Roche, Muzeul Tarii Crisului, Hanul Arborele Verde, Palatul Vulturul Negru, Cetatea Oradea, Biserica Sfantul Ladislau si Palatul K.I.Deutsch.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>