Statiunea Amara

amara obiective turistice judetul ialomita slobozia statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Amara

Situata la 2 km de orasul cu acelasi nume si la 7 km de Municipiul Slobozia, Statiunea Amara se numara printre cele mai preferate zone ale turistilor care isi doresc un sejur in care sa se poata bucura de tratamente balneare. Zona a fost atestata inca de pe timpul lui Matei Basarab, ctititor al Manastirii din Slobozia ce a oferit pamanturi in apropiere de Amara, acestea fiind restituite o data cu secularizarea bisericilor.

Album foto Statiunea Amara

Harta zonala Statiunea Amara – Slobozia Noua

Descriere Statiunea Amara

Lacul Amara reprezinta principala atractie datorita efectelor benefice pe care le are asupra sanatatii namolul sapropelic negru si apa care contine cantitati mari de sulf, magneziu si clorura de sodiu. Sulfatul de magneziu ofera apei un gust amar iar grosimea stratului de namol este de 30 – 60 cm.

In jurul lacului care are forma “S” au fost descoperite nenumarate specii protejate, conservate sau de interes comunitar. Dintre acestea amintim egreta mica, corcodelul mare, chira de balta, barza alba, lebada de vara. Flora si fauna sunt specifice regiunilor de stepa iar panza freatica din zona asigura alimentarea acestuia.

In anul 1892, dupa ce Petru Poni a analizat compozitia chimica a apei si namolului autoritatile au hotarat sa instituie bai calde. Dupa al Doilea Razboi Mondial Statiunea Amara a devenit populata de turisti care doreau sa urmeze tratamente balneare sau sa faca bai de soare fiind amenajate plaja de la Amara si instalatii moderne pentru baile calde.

Tratamentele disponibile in Statiunea Amara pot fi interne sau externe in functie de afectiunile fiecarui turist. Asadar apa minerala este recomandata pentru cura interna si este benefica pentru afectiunile hepatice, sechele ramase in urma operatiilor cailor biliare sau chiar diabet zaharat, litiaze urnare, diateze urice. Apa lacului este ideala pentru aerosol si ajuta la ameliorarea reumatimului de mai multe tipuri (inflamator, degenerativ, post-traumatic) dar si la tratarea afectiunilor neurologice sau ginecologice.

Pentru toate serviciile de mai sus statiunea va pune la dispozitie cazi pentru bai calde cu namol, electroterapie, bazine cu apa direct din Lacul Amara, sali pentru a face masaj sau miscare, impachetari cu namol si aerohelioterapie (bai de soare) tratamentul fiind facut de catre cadrele medicale specializate.

Obiectivele turistice care au starnit interesul fata de Statiunea Amara sau de imprejurimile acesteia sunt Parcul dendrologic (rezervatie cu arbori si arbusti de diferite feluri), Muzeul Judetean din Slobozia, Muzeul Agriculturii din Slobozia, Biserica Sfintii Voievozi si Muzeul Satesc de etnografie Ion Roata.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. Virgilius Stan
  2013-03-01
  03:50:24

  Este o zon superba care s-a dezvoltat fantastic in ultimii ani.DA, am fost si recomand cu caldura.

   
 2. Alexandra
  2012-07-01
  20:13:59

  Nu stiti sa va bucurati de ceea ce aveti!

   
 3. razva originalul
  2012-03-16
  12:47:13

  din cauza unor oamenii ca tine a ajuns romania asa

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>