Statiunea Baile 1 Mai

bai termale baile 1 mai obiective turistice judetul bihor oradea statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Baile 1 Mai

La numai 2 kilometri de Statiunea Baile Felix va puteti relaxa in statiunea cunoscuta de-a lungul timpului ca Baile Episcopiei, Baile 1 Mai. Statiunea pune la dispozitie atat beneficele tratamente balneo-climaterice (reumatism, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni ginecologice si dermatite) cat si diverse obiective culturale ce se afla in apropiere.

Album foto Statiunea Baile 1 Mai

Harta zonala Statiunea Baile 1 Mai

Descriere Statiunea Baile 1 Mai

Statiunea Baile 1 Mai se remarca prin doua stranduri cu apa geo-termala. Primul este Strandul Venus, loc unde va puteti bucura de apa termala ce atinge aproximativ 32 grade Celsius dar si de bazine olimpice sau cu trambuline, ideale pentru practicarea sariturilor. Un alt strand, unic pentru dispozitivul inventant de catre austrieci in anul 1835 dar si cel mai vechi din Romania (107 ani) este cel cu valuri, capacitatea acestuia este mai mica (aproximativ 600 locuri) iar apa nu depaseste 26 grade Celsius.

Din experienta altor turisti  care si-au facut cunoscuta placerea de a vizita statiunea anual, retinem faptul ca locurile de cazare se gasesc intotdeauna, iar pe langa bazinele cu apa termala, restaurante de lux va stau la dispozitie cu o servire ireprosabila. Pentru cei iubitori de natura este bine de stiut ca Baile 1 Mai ofera posibilitatea de campare, in spatiile speciale fiind amenajate locuri pentru a face foc sau chiar a gati.

Situata intre doua sate, Rontau si Haieu, fiecare turist poate intalni pe drumul sau localnici amabili si intotdeauna dornici de a ghida catre destinatie sau de a prezenta traditiile si obiceiurile acesteia. Experintele culinare de pe meleagurile crisane vor fi de neuitat asa ca nu ezitati sa achizitionati produse alimentare direct din gradinile acestora.

Tot in Statiunea Baile 1 Mai puteti admira una dintre cele mai rare flori din Romania. Floarea de nufar – nymphaea lotus var. thermalis care atrage turistii are o istorie lunga fiind originara din zonele Nilului. Explicatia oferita de cercetatori este faptul ca exista posibilitatea ca semintele sa fi fost transportate de catre pasari sau chiar aduse de turci. Lacul cu nuferi numit si Lacul Petea este format de Paraul Petea care dupa ce traverseaza Oradea si Sanmartin se varsa in Crisul Repede.

Obiectivele culturale ale zonei sunt in special muzeele. Astfel la 4 km de Baile 1 Mai puteti vizita in Oradea, oras de resedinta a judetului Bihor: Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Memorial Ady Endrei, Muzeul Memorial Iosif Vulcan si Muzeul Militar National.

La 3 km de Statiunea Baile 1 Mai veti putea admira platoul carstic al zonei Betfia – rezervatie palenontologica, fenomen unic intregit de avenul cu o adancime de 86 m denumit si Craterul de la Betfia. Faunele fosile au fost descoperite in sedimentele acestei foste pesteri si in alte cateva puncte, unde s-au acumulat in asa numitele argile rosii sau terra rosa.

Statiunea Baile 1 Mai face parte din cele mai vizitate locatii turistice fiind un amestec de liniste, relaxare, obiective culturale, unicitate si amabilitate. Puteti ajunge acolo pe drumul rutier  BucurestiOradea E60 si feroviar pana in oras de unde veti putea ajunge la destinatie cu autobuzele speciale ce va vor lasa exact in statiune.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. cotae vasile
  2014-01-05
  16:50:03

  daca poate sa-mi spuna cineva daca in incinta statiunii -Baile 1 Mai exista posibilitatea de a intra cu rulota pt. a fi racordata la reteaua electrica.Multumesc anticipat.

   
 2. Denisa Raluca
  2012-12-14
  00:29:26

  Superba statiunea !!!!!!!!!

   
 3. cristian
  2011-08-12
  05:26:51

  in luna noiembrie se gasese cazare in zona sau imi iau la oradea? pot merge la piscina? este vorba de un sejur de 5 nopti

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>