Statiunea Baile Balvanyos

obiective turistice judetul covasna statiune montana statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Baile Balvanyos

Statiunea Baile Balvanyos se numara printre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din intreaga regiune a Tinutului Secuiesc, fiind situata intr-o pitoreasca vale, de la poalele Muntilor Bodoc. Baile Balvanyos se gasesc pe suprafata judetului Covasna, foarte aproape de granita acestuia cu judetul Harghita, la o distanta de aproximativ 65 km de resedinta judetului, orasul Sfantu Gheorghe.

Album foto Statiunea Baile Balvanyos

Harta zonala Statiunea Baile Balvanyos

Descriere Statiunea Baile Balvanyos

Situate la o altitudine cuprinsa intre 840 si 950 metri, aceste bai se bucura de conditii climaterice ideale pentru odihna si tratament, completate cu succes de prezenta izvoarelor minerale cu proprietati terapeutice.

Potentialul balnear al acestei zone a inceput sa fie valorificat incepand cu anul 1938, dupa ce au fost descoperite proprietatile benefice asupra organismului ale mofetelor si izvoarelor de apa din regiune. Climatul tonic al statiunii, izvoarele de ape minerale si mofetele amenajate in cadrul bazelor de tratament reprezinta principalii factori de cura folositi in tratarea diverselor afectiuni, precum cele cardiovasculare, reumatism, obezitate, stari depresive sau de stres. Cele mai cautate proceduri realizate la Baile Balvanyos sunt baile carbogazoase, electroterapia, hidroterapia, kinetoterapia si nu in ultimul rand mofetele.

Turistii sositi in statiune pentru a se trata de diverse afectiuni pot desfasura de asemenea si alte activitati. Se pot vizita in imediata apropiere ruinele Cetatii Balvanyos, ridicata in secolul al XIII-lea, sau se pot realiza mici deplasari catre Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos, doua atractii turistice reprezentative pentru aceasta zona, aflate la o distanta de aproximativ 10 km de Baile Balvanyos.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Ioan
  2013-03-31
  00:10:27

  NU există ”ținutul secuiesc”. Există ceea ce popular numim ”secuime”. Altfel avem Covasna.

   
 2. zsuzsa kulcsar
  2011-11-04
  19:01:39

  eu as dori sava spun ca am locuit si am lucrat la minunata statiunea baile tusnad in 1966 67 68 nu am uitat nici acum de 44 ani mergeti si vedeti

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>