Statiunea Baile Felix

bai termale baile felix oradea statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Baile Felix

Daca sunteti in cautarea unui loc in care sa va bucurati atat de peisaje cat si de efectele benefice asupra sanatatii pe care natura le ofera, localitatea Baile Felix se afla printre primele locuri in topul statiunilor balneo-climaterice al Romaniei.

Situate la 8 km de Municipiul Oradea, in judetul Bihor, efectele Bailor Felix sunt cunoscute de mii de ani, in acest moment statiunea avand puterea de a gazdui aproape 7000 de turisti ce sunt in cautarea unui climat bland si mai ales a apelor termale ce ating o temperatura de 49 grade Celsius.

Album foto Statiunea Baile Felix

Harta zonala Statiunea Baile Felix – Oradea

Descriere Statiunea Baile Felix

Istoricul localitatii se leaga de tratarea unor diverse afectiuni inca din anul 1000 cand izvoarele termale au fost descoperite de catre un calugar ce a definit si numele acesteia, Felix. Cu o functionare permanenta, statiunea este impanzita de baze medicale ce ofera pe langa un sejur de relaxare tratamente pentru reumatism, afectiuni neurologice, ginecologice si pune la dispozitia turistilor posibilitatea de a face electroterapie, hidroterapie, aerosol, masaje, impachetari cu parafina.

Odata ajunsi in zona nu trebuie sa ratati rezervatia naturala Paraul Peta, din Baile 1 Mai, care gazduieste trei specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis (zona este cunoscuta ca fiind un mediu propice pentru lotusi), pestele Rosioara lui Racovita (denumita dupa naturalistul roman Emil Racovita) si melcul Melanopsis Parreyssi (renumit pentru vechimea speciei, aparut in epoca glaciara). Prin imprejurimi puteti admira lacuri impanzite de celebrii nuferi subtropicali dar si de broaste testoase, pesti exotici.

Alta atractie turistica este reprezentata de strandurile termale. Printre acestea se numara strandul cu valuri din Baile 1 Mai (in apropiere de Baile Felix), cel mai vechi strand din Romania, situat la marginea padurii, cu o apa ce atinge temperatura de 26 grade Celsius si o capacitate de aproape 600 locuri de plaja.

Strandul Felix se bucura de nenumarati vizitatori suferind in ultimii ani diverse modernizari cum ar fi toboganul cu cinci piste, terenuri de mini-fotbal si volei. Mai puteti face plaja la Strandul Apollo din Baile Felix, strand care dispune de patru bazine, trei exterioare si unul acoperit. Strandul Apollo este deschis permanent chiar si in zilele de sarbatoare.

Daca sunteti in cautare de tarife mici, strandul public, poate fi o alegere potrivita. Cu cele trei bazine ale sale Strandul Padis pune la bataie abonamente convenabile tuturor categoriilor de varsta. Adancimea bazinelor este pe aproape 1,5 metri, iar gradele apei termale urca pana la 31-35 grade Celsius.

Pentru iubitorii de fenomene carstice, Avenul de la Betfia sau Avenul Hudra Bradii poate fi gasit pe Dealul Somleului. Cu o adancime de 86 metri, acesta este de fapt o pestera dezvoltata mai mult pe verticala, fapt pentru care poate fii vizitat doar de speologi, insa pe versantul vestic al Dealului Somleu puteti admira o cariera de calcar ce isi are originea in perioada cretacica.

Obiectivele culturale ale zonei sunt definite de catre capele sau biserici. Dintre acestea amintim de Capela de la Haieu, unde cei pasionati de arhitectura pot observa elemente romanice, gotice si cisterciene, Cladirea Sanifarm – fosta manastire datand din secolul al XII lea si Biserica Greco-Catolica din Baile Felix.

Inceputul anilor 1990 a scos la iveala potentialul statiunii, care si in acest moment se afla intr-o continua dezvoltare. Posibilitatile si beneficiile multiple ale acesteia atrag in fiecare an mii de turisti indiferent de anotimp. Nu uitati, o baie in apa geo-termala se poate face chiar si cand ploua sau frigul iernii e prezent.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. boti julia
  2012-12-03
  18:34:23

  asi dori o rezervare intr un hotel la baile felix in data de 14 dec pana 16 dec(2 nopti 3 zile) sa primesc macar odata pe zi mancare.,pt 2 persoane,un singur pat de 2 persoane,welness,masaj.

   
 2. 77adn
  2012-11-11
  23:23:31

  Aici e locul care imi aminteste ca acum 14 ani mi am petrecut primele zile de casatori.
  Desi banii sunt putini,distanta destul de mare incercam macar o data la 2-3 ani sa revedem aceste locuri macar o zi si sa uitam toate grijile si tot stresul cotidian in apa calduta a bailor.E superb sa faci baie cand afara ninge si termometrul a scazut sub 0 grade.Merita sa incercati macar odata aceasta experienta in anotimpul rece.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>