Statiunea Baile Govora

bai termale govora obiective turistice judetul valcea statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Baile Govora

Statiunea Baile Govora este o statiune balneoclimaterica situata in depresiunea subcarpatica Govora, in nord-estul Olteniei, la o altitudine de 360 – 380 metri, la 21 km de municipiul Ramnicu Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu Jiu. Statiunea este inconjurata de dealuri si coline impadurite, de unde izvorasc ape minerale de mare concentratie, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice si hipertone. Denumirea statiunii provine de la Manastirea Govora, situata in apropriere.

Album foto Statiunea Baile Govora

Harta zonala Statiunea Baile Govora – Valcea

Descriere Statiunea Baile Govora

Statiunea Baile Govora a fost in trecut una din cele mai bogate statiuni din Europa in ape iodurate si bromurate, in zilele noastre o parte din bazele de tratament si cladirile aferente aflandu-se in ruina. Statiunea balneoclimaterica a fost proiectata intr-un stil architectural specific inceputului secolului XX, I.C. Bratianu, fost prim ministru al Romaniei si generalul dr. N. Popescu Zorileanu au pus bazele statiunii pentru tratarea afectiunilor reumatismale si respiratorii. Apele minerale au fost descoperite in anul 1874 si au fost folosite in scop terapeutic prima oara in anul 1879 la recomandarea medicului Zorileanu. In 1887 au inceput lucrari de sapare si de captare a izvoarelor de la Govora si s-a construit un stabiliment de bai cu 29 de cabine si doua bazine. Intre anii 1911 – 1914 s-au construit Hotel Palace, Pavilionul Central de Bai si Cazinoul.

Baile Govora sunt recomandate pentru tratarea afectiunilor respiratorii ca: bronsita cronica, traheobronsite, emfizen pulmonar, astmul bronsic alergic, infectios, infectioalergice, afectiuni O.R.L ca: rinosinuzite  cronice: catarale, alergice, hipertrofice, ozenoase; sinuzite operate, rinofaringite cronice hipertrofice, laringite; afectiuni ale aparatului locomotor ca: reumatism degenerativ, reumatism secundar infectios, disfunctii postraumatice; afectiuni asociate ca: gastroduaodenite cronice, dispepsii gastro-intestinale, hepato – biliare care necesita cure de colereza, afectiuni ale aparatului renal, metabolice, nevroze astenice. Climatul statiunii este continental moderat cu influente mediteraneene, sedativ cu predominanta aeroionilor negativi si incarcatura minima cu polenuri alergogene, umiditatea fiind relativ constanta tot timpul anului.

In statiune gasiti si un strand in aer liber, dotat cu doua bazine cu apa dulce si un bazin cu apa iodata ce ajuta la tratarea bolilor reumatismale si respiratorii, dar si izvoare de unde va puteti alimenta cu apa minerala.

Din Baile Govora se mai pot face excursii pentru vizitarea statiunilor Ocnele Mari si Ocnita. Ajungand in municipiul RamnicuValcea se pot vizita: Muzeul judetean, Casa memoriala Anton Pann, Dealul Capela cu monumentul Eroilor, Complexul muzeistic memorial Gheorghe Magheru, Parcul Zavoi amenajat din ordinul domnitorului Barbu Stirbei, Muzeul arhitecturii populare valcene de la Bujoreni. Se poate ajunge in cunoscutele statiuni balneare CalimanestiCaciulata din Parcul National Cozia si apoi spre Valea Lotrului, la Cascada Lotrisor, spre statiunea Voineasa.

Pe meleagurile valcene si in imprejurimile statiunii Baile Govora se afla peste 300 de monumente istorice si de arta, de la tezaure neolitice, la vestigii dacice si romane si necropole paleocrestine, pastrate in muzee din Ramnicu Valcea si Govora, la Cosata – Ocnita, in siturile de la Slatioara, Bivolaru, Costesti, ori in Complexul muzeal Maldaresti. La numai 6 km de statiune se afla, Manastirea Govora, inceputa de Vlad Dracul, in secolul al  XV-lea. Cel mai frumos si mai rafinat exemplar de arhitectura romaneasca, Manastirea Horezu, inaltata in 1693 de Constantin Brancoveanu. Manastirea Dintr–un Lemn (sec. 17) ascunde o icoana facatoare de minuni a Fecioarei. Manastirea  Bistrita (1491), Cotmeana (1387), Arnota (1634), Surpatele (sec. 15) si Cozia construita de Mircea cel Batran.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. gabriela
    2014-11-10
    01:23:39

    Am fost aici in urma cu cativa ani si am fost cazata la o casuta,aproape de cele 2 bazile cu apa.Recomand apa iodata pentru sanatate!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>