Statiunea Baile Tinca

obiective turistice judetul bihor statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Baile Tinca

Situata in judetul Bihor, pe terasa inferioara din dreapta Crisului Negru, Statiunea Baile Tinca este situata la altitudinea de 131 de metri si se afla la distanta de 37 km de Oradea si 25 km de Salonta. In trecut Baile Tinca erau cunoscute si sub numele de Baile 8 Mai.

Album foto Statiunea Baile Tinca

Harta zonala Statiunea Baile Tinca

Descriere Statiunea Baile Tinca

Aflata intr-o zona cu clima blanda, temperatura medie inregistrata aici fiind de aproximativ 21 de grade in luna iulie si -1 grad in perioada lunii ianuarie, statiunea balneoclimaterica este gata sa isi primeasca turistii care an de an obisnuiesc sa vina aici.

Turistii ocupa de cele mai multe ori statiunea la capacitate maxima, datorita apelor care pot fi gasite in aceste locuri, despre care se stie ca fac minuni din punct de vedere al sanatatii. Zacamantul Tinca a fost descoperit in jurul anului 1884, cand s-au aflat si proprietatile detinute de apa. Exista trei izvoare cu ape minerale si termominerale, sodice, magneziene, carbogazoase si alcaline.

Baile sunt functionale inca din anii 1930, insa abia acum si-au atins potentialul maxim, dupa ce au fost renovate, aratand total diferit fata de ceea ce erau odata. Locuitorii din partile locului lauda statiunea si sunt convinsi ca apele de aici pot vindeca orice boala.

Intinzandu-se pe o suprafata de 17 hectare, statiunea are in structura sa o baza de tratament, un restaurant, doua hoteluri si cateva parcuri. Fiind localizata intr-o zona linistita, plina de paduri, Statiunea Baile Tinca reprezinta locul ideal pentru recreere si pentru vindecarea eventualelor probleme de sanatate. O recomandare spre vizitare in aceasta zona este si Biserica Ortodoxa Tinca.

Cei care doresc sa acceseze statiunea pot ajunge cu trenul pe linia HolodTincaCiumegiu sau pe linia TimisoaraOradea, trecand prin Salonta, dar si pe drumul DN 79 de la Oradea, cu 18 km abatere din Salonta.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. birau gheorghe costantin
    2014-02-17
    14:19:53

    detalile sunt putine doctori,tratament,pret cazare,ce include

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>