Statiunea Muntele Baisorii – Baisoara

baisoara obiective turistice judetul cluj statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Muntele Baisorii

Statiunea Muntele Baisorii, cunoscuta si sub numele de Statiunea Baisoara, este localizata pe teritoriul judetului Cluj, la o distanta de aproximativ 50 km de orasul Cluj, la poalele Muntilor Apuseni, la obarsia paraului Gera si reprezinta un refugiu al clujenilor in timpul vacantelor si mai ales in sezonul rece.

Album foto Statiunea Muntele Baisorii

Harta zonala Statiunea Muntele Baisorii – Baisoara

Descriere Statiunea Muntele Baisorii

Fiind localizata la o altitudine ce masoara peste 1300 metri, din Statiunea Muntele Baisorii se deschid peisaje panoramice inedite catre Campia Transilvaniei sau Cheile Turzii. De pe varfurile muntilor care inconjoara statiunea se pot observa in orizontul larg, in conditii meteorologice favorabile, Muntii Sureanu, Muntii Parang sau Muntii Retezat, sau in directia nord est, in Maramures, Muntii Rodnei, Muntii Calimani, Muntii Tibles.

Accesul catre Statiunea Muntele Baisorii se poate realiza pe drumul judetean DJ 107M pana in Baisoara. Se urmeaza un drum modernizat care se desprinde din acesta, pe o distanta de 10 km, ce urca pe o distanta de 10 km pana in satul Muntele Baisorii si apoi inca 8 km pana in statiune. Turistii aleg aceasta locatie in special pentru ca ofera posibilitatea practicarii diverselor activitati de agrement, dintre care cele mai des desfasurate sunt sporturile montane. Exista posibilitatea realizarii drumetiilor, practicarii skiului, alpinismului sau a ciclismului montan.

Statiunea beneficiaza de prezenta a doua partii: Partia Mare si Partia Slalom iar la aproximativ 2 km se gaseste si Partia Buscat.

Cei sositi aici pot vizita o serie de obiective turistice localizate in imprejurimile Baisoarei, dintre care, cel mai cunoscut si mai vizitat este Ghetarul de la Scarisoara, unde se poate ajunge urmand un traseu montan foarte frumos, dar cu o dificultate pe masura peisajelor intalnite de-a lungul traseului. Acesta dureaza aproape 20 de ore, fiind necesar chiar un popas, si pleaca din Statiunea Baisoara, trece prin Sesul CaldMuntele MareSmideleCapatanaBalomireasaSteauaApa CumpanitaPetreasaSaua UrsoaiaGhetarul Scarisoara. Aproape de Statiunea Baisoara se gaseste si Manastirea Lupsa, una dintre cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Ariesului, ctitorita in anul 1421 de catre cunoscutul boier Stanislav. Rezervatia geobotanica Scarita Belioara, este o alta atractie a zonei care poate fi vizitata, turistii avand ocazia de a admira aici varfuri montane semete, abrupturi spectaculoase, pereti verticali si numeroase specii ce reprezinta raritati floristice.

Prezentare video Statiunea Muntele Baisorii – Baisoara


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>