Statiunea Bazna

obiective turistice judetul sibiu statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Bazna

Statiunea Bazna este o statiune balneoclimaterica localizata in partea nordica a judetului Sibiu, aproape de granita cu judetul Alba, intr-o regiune deluroasa a localitatii Bazna, situata la jumatatea distantei dintre Sibiu si Sighisoara. Statiunea este localizata intr-un cadru natural pitoresc din Podisul Tarnavelor, intre dealuri domoale acoperite de livezi si paduri intinse de gorun si fag.

Album foto Statiunea Bazna

Harta zonala Statiunea Bazna – Sibiu

Descriere Statiunea Bazna

Accesul catre aceasta statiune se realizeaza pe drumul national DN14 ce trece prin Sibiu si Medias, legand aceste orase de Tarnaveni. Peisajele pitoresi si factorii de cura precum apele minerale, sarea si namolul sapropelic fac din Statiunea Bazna o locatie ideala de vacanta pentru iubitorii de relaxare si tratamente diverse. Potentialul acestei statiuni a fost remarcat inca din anul 1671, cand au fost descoperite zacamintele de gaze naturale si apele minerale, care au starnit foarte mult interes, atat transilvanenilor, cat si mai multor oameni din diverse regiuni ale tarii. Treptat, importanta resurselor naturale ale zonei incepe sa creasca, proprietatile curative ale apelor minerale de la Bazna fiind mentionate in lucrarea numita “Izvoare tamaduitoare din Monarhia Austriaca”, publicata in anul 1749. Dupa numeroasele cercetari si analize chimice realizate de-a lungul anilor asupra apelor minerale, abia in anul 1835 au fost realizate primele amenajari in scopul ridicarii unei statiuni balneare. Treptat, statiunea ce a luat fiinta in localitate s-a dezvoltat, fiind in prezent o locatie apreciata de cei ce au trecut pe aici, in special datorita apelor minerale bogate in iod si brom ce trateaza diverse afectiuni, dar si pentru peisajele naturale pitoresti ce inconjoara intreaga asezare. Tratamentele aplicate in aceasta statiune sunt diverse, vizand afectiuni reumatice sau alte afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni endocrine sau afectiuni ale sistemului nervos.

Pe langa baza de tratement din Bazna, cei sositi aici pot arunca o privire si asupra Bisericii Evanghelice din localitate, ridicata dupa un stil arhitectural cu puternice influente romanice, in jurul secolului al XIII-lea. In jurul acesteia a fost ridicata in secolul al XV-lea si o cetate taraneasca fortificata, ce masura initial o inaltime de aproximativ 7 – 8 metri, redusa ulterior la 2 metri si jumatate. O atractie importanta pentru turisti este si parcul statiunii, apreciat ca fiind un loc excelent de plimbare si destindere. Aici se gaseste si un Monument al Eroilor Romani, ridicat in anul 1956, cu ocazia comemorarii tuturor eroilor romani care au cazut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. dau cu pumnu
    2010-06-30
    14:47:59

    fotografia numarul 3 nu este cu localitatea Bazna

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>