Statiunea Bradul

obiective turistice judetul harghita statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice toplita

 

Statiunea Bradul

Statiunea Bradul, sau Statiunea Banffy, cum mai este cunoscuta aceasta in intregul Tinut Secuiesc, este localizata in imediata apropiere a Orasului Toplita, pe teritoriul judetului Harghita, reprezentand un loc potrivit pentru petrecerea timpului liber intr-un cadru natural pitoresc si linistit.

Album foto Statiunea Bradul

Harta zonala Statiunea Bradul

Descriere Statiunea Bradul

Numele statiunii provine de la Izvorul Bradul existent aici, ale carei ape mezo-termale sunt captate intr-un bazin folosit in activitatile turistice desfasurate in statiune. Aspectul inedit al izvorului de aici este dat de faptul ca apa acestuia este calda, inregistrand o temperatura de 27 grade Celsius si un debit ce atinge 10 litri pe secunda. Acesta nu este singurul izvor de acest fel, existand inca unul, captat in Strandul Urmanczy, amenajat foarte aproape de centrul orasului Toplita. Pe langa aceste stranduri cu apa mezo-termala, Statiunea Bradul este apreciata de turisti si pentru peisajele naturale incantatoare, aceasta asezare fiind inconjurata de masivele Muntilor Gurghiului, Muntii Giurgeului si Muntilor Calimani, ce dau un farmec aparte intregii regiuni. Datorita prezentei reliefului montan, caracterizat prin pante destul de inclinate, turistii se pot bucura si de prezenta Partiei de Ski Toplita, domeniu schiabil format din Partia Bradul si Partia Magherus, potrivite pentru toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori la avansati. Dotate cu teleski, instalatie de nocturna si tunuri de zapada artificiala, partiile de aici contribuie semnificativ la potentialul turistic al acestei statiuni.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Dezmirean Sorin
    2013-01-25
    12:55:02

    As dori sa merg la vara impreună cu familia , nu stiu ce posibilitati de cazare in zona sunt.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>