Statiunea Calimanesti

bai termale calimanesti obiective turistice judetul valcea statiuni statiuni turistice turism balnear valea prahovei

 

Statiunea Calimanesti

Statiunea Calimanesti este una dintre renumitele statiuni balneoclimaterice aflate pe Valea Oltului, fiind situata in partea nord-estica a judetului Valcea, la o distanta de aproximativ 20 de km de orasul Ramnicu Valcea si 80 de km in directia sud de orasul Sibiu, la o altitudine ce masoara in jur de 260 metri.

Album foto Statiunea Calimanesti

Harta zonala Statiunea Calimanesti  – Valcea

Descriere Statiunea Calimanesti

Situata la poalele Muntilor Capatanii si Muntilor Cozia, chiar pe malul drept al Oltului, la iesirea acestuia din defileu, Statiunea Calimanesti atrage foarte multi vizitatori prin frumusetea peisajelor naturale, prin atractiile turistice si prin renumele capatat datorita izvoarelor termale care se gasesc in zona. Factorii naturali prezenti aici fac ca Statiunea Calimanesti sa fie apreciata drept perla statiunilor de pe Valea Oltului. Peisajele naturale cu paduri intinse de foioase si rasinoase desfasurate de-a lungul culmilor si factorii naturali de cura reprezentati de clima blanda si protectoare si de izvoarele minerale bogate in compusi chimici recomandati in tratarea multor afectiuni fac ca aceasta statiune sa fie una dintre cele mai cautate atat pentru relaxare, cat si pentru tratament.

De existenta acestei statiuni se leaga o legenda care spune ca un cioban din imprejurimi le-a destainuit calugarilor de la Manastirea Cozia, ca el s-a vindecat de bolile trupesti de care suferise scaldandu-se in apa unui lac aflat in “Campul lui Caliman”. Acestia au verificat spusele ciobanului, care au fost confirmate, ridicand chiar aproape de manastire o constructie unde oamenii bolnavi au mers de atunci inainte sa se trateze. Se spune ca insusi Mircea cel Batran, domnitorul Tarii Romanesti si ctitorul Manastirii Cozia s-a tratat aici la batranete. Alte surse istorice sustin ca apele statiunii au fost recomandate Imparatului Napoleon de catre doctorul Carol Davila in jurul secolului al XIX-lea, apa fiind imbuteliata si transportata la Paris pentru urmarea tratamentului.

Frumusetea meleagurilor de pe Valea Oltului i-a determinat pe oameni sa-si ridice aici incepand cu secolul XX case de vacanta, vile si pensiuni pentru petrecerea vacantelor in aceasta minunata zona turistica, contribuind astfel la dezvoltarea statiunii din punct de vedere turistic si economic. Statiunea Calimanesti s-a extins in timp catre Statiunea Caciulata si apoi spre Cozia, prin construirea acestor edificii si a bazelor de tratament.

Clima favorabila cu veri racoroase si ierni blande permite desfasurarea activitatii balneare in Statiunea Calimanesti pe toata perioada anului, aceasta beneficiind de diverse instalatii pentru bai calde cu ape minerale, sali de gimnastica sau de hidroterapie si electroterapie. Aerul usor ionizat negativ si apele minerale sulfuroase, bogate in calciu, magneziu, clor, brom sau sodiu reprezinta principalii factori de cura prezenti in statiune. Tratamentele urmate in statiune sunt recomandate pentru diverse afectiuni ale tubului digestiv si hepatobiliare, pentru boli renale sau pentru reumatism si alte afectiuni ale aparatului locomotor.

Faima apelor din Statiunea Calimanesti si frumusetea locurilor determina foarte multi turisti sa viziteze aceasta minunata zona din nordul Olteniei, unde se gasesc o multime de alte obiective recunoscute pe plan national. Printre cele mai importante se numara lantul manastirilor si schiturilor prezente pe Valea Oltului: Manastirea Cozia, Manastirea Turnu, Manastirea Frasinei si faimoasa Manastire Ostrov, construita pe o insula de pe Raul Olt, singura insula a unui rau interior din tara. In apropiere de Calimanesti se gaseste si Castrul Roman Arutela, monument istoric ce dateaza din epoca romana. In muntii din imprejurimile statiunii, turistii pot desfasura diverse drumetii si trasee montane, sau pot vizita Parcul National Cozia, Cheile Lotrisor impreuna cu Cascada Lotrisor, ce gazduieste o vegetatie si o fauna specifica.

Statiunea Calimanesti si intreaga Valea Oltului cu toate obiectivele sale turistice reprezinta o invitatie la calatorie in aceste spatii pitoresti care pot oferi vacante linistite si ii pot incanta chiar si pe cei mai pretentiosi turisti.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. stela n
    2010-08-14
    13:39:21

    Am fost in satatiunea CALIMANESTI nu mi-a placut mizerie este jalnic . gunoaie la tot pasul nu o recomand al nimeni doar atat ii spun d- nei MINISTRA ELENA UDREA sa mearga sa viziteze aceasta statiune

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>