Statiunea Climaterica Sambata

muntii fagaras obiective turistice judetul brasov statiune climaterica statiuni statiuni turistice turisti

 

Statiunea Climaterica Sambata

Statiunea Climaterica Sambata apartine de comuna Sambata de Sus, situata la poalele nordice ale Muntilor Fagaras, la 30 de km de municipiul Fagaras, fiind un loc foarte accesibil din punct de vedere al drumului. Reprezinta o oaza de liniste pentru iubitorii de natura, datorita zonei pline de verdeata.

Album foto Statiunea Climaterica Sambata

Harta zonala Statiunea Climaterica Sambata

Descriere Statiunea Climaterica Sambata

Un principal punct de atractie de aici este Manastirea Brancoveanu, manastire ce l-a avut ca staret pe Parintele Arsenie Boca. De la manastire porneste traseul spre Chilia Parintelui Arsenie Boca, trecand pe langa Cabana Valea Sambetei. Chilia si-a inceput constructia in anul 1943, insa lucrarea nu a fost dusa niciodata la final.

Turistii care trec prin aceasta linistita statiune nu trebuie sa rateze ocazia de a bea din celebrul Izvor al Parintelui Arsenie Boca, un loc ce indeamna la meditatie si credinta, aflat chiar in apropierea Manastirii Brancoveanu.

In zona Sambata de Sus poate fi observat Palatul Brancovenesc, locul de refugiu al Brancovenilor. In vremea in care a fost construit palatul, domeniul cuprindea Poiana Marului si mosia Sambata de Jos.

Un obiectiv turistic recomandat la care se poate ajunge pornind din statiune este Conacul Brukenthal si Herghelia de la Sambata de Jos, formata in anul 1874, ce are ca obiectiv promovarea cailor de rasa.

Zona Sambata de Sus, Sambata de Jos, alaturi de Statiunea Climaterica Sambata reprezinta locul ideal pentru cei ce prefera petrecerea timpului in natura si liniste.

Prezentare video Statiunea Climaterica Sambata


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>