Statiunea Durau

durau obiective turistice judetul neamt statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Durau

Statiunea Durau este localizata pe teritoriul judetului Neamt, la o altitudine de aproximativ 800 metri, in zona nord vestica a Muntilor Ceahlau, beneficiind de peisaje montane inedite, ce completeaza cu succes potentialul turistic al intregii regiuni.

Album foto Statiunea Durau

Harta zonala Statiunea Durau

Descriere Statiunea Durau

Accesul catre aceasta locatie se realizeaza foarte simplu, statiunea fiind amplasata la aproximativ 10 km distanta de Lacul Izvorul Muntelui, format pe Raul Bicaz. Se poate ajunge la Durau fie dinspre Statiunea Borsec, fie dinspre Piatra Neamt, pe drumul national DN15.

Statiunea Durau reprezinta o destinatie de vacanta ideala in orice sezon, fiind deschisa pe toata perioada anului. Activitatile ce pot fi desfasurate aici sunt nenumarate. Fiind o regiune de munte, cel mai important aspect este reprezentat de prezenta Partiei de Ski Durau, o destinatie de vacanta ideala in perioada sezonului rece, atat pentru nemteni, cat si pentru cei ce sosesc aici din judetele invecinate. Se pot practica pe aceasta partie sporturi de calitate, avand in vedere ca stratul de zapada de aici inregistreaza mereu dimensiuni apreciabile. Datorita climatului montan favorabil, caracterizat prin aerul curat, puternic ozonat, lipsit de alergeni si praf, statiunea este recomandata pentru tratarea diverselor afectiuni, precum nevrozele sau starile de anemie si slabiciune. Aceasta locatie este apreciata de turistii care ii trec pragul drept o locatie perfecta pentru odihna, relaxare si refacere dupa perioade ce au solicitat eforturi psihice si intelectuale indelungate. Alternativele de cazare sunt numeroase si diverse, pe masura posibilitatilor turistilor, care au de ales intre mai multe optiuni: cabane, pensiuni, vile, sau hoteluri moderne.

In ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfasurate  aici in perioada sezonului cald, turistii vor avea ocazia de a urma din Statiunea Durau, diverse trasee marcate catre unele dintre cele mai reprezentative atractii naturale ale Muntilor Ceahlau. Cascada Duruitoarea, cu un nume sugestiv, pe masura zgomotului pe care il provoaca, se bucura de o mare apreciere din partea celor care o viziteaza. La aceasta cadere de apa, de aproximativ 25 metri, ajung majoritatea traseelor ce pornesc de la baza statiunii. Nu merita a fi uitata nici Manastirea Durau, un important lacas de cult din zona. In apropiere de Durau se gaseste si Parcul National Ceahlau, ce se intinde pe o suprafata ce masoara mai mult de 7.700 hectare si cuprinde zone si specii de animale si plante ocrotite de lege. Datorita peisajelor inedite si tuturor atractiilor de aici, Statiunea Durau reprezinta o adevarata oaza de frumusete, impresionand negresit orice turist care soseste pe aceste plaiuri ale judetului Neamt.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Ionut
  2015-07-30
  11:35:11

  Gresiti doamna Buras, Duraul arata perfect asa cum este, si este cred, una dintre ultimile statiuni din Romania fara cocalari. Daca nu era Biserica, partia de schi era plina de gratare si vanzatori ambulanti, fara pajiste si curatenie!

   
 2. elena buras
  2011-08-08
  22:13:47

  statiunea durau este o perla a tarii romanesti pacat ca biserica a ocupat pirtia de schii sint nascuta in acel loc si ma mindresc atentie la autoritati sa nu o duca la perzanie

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>