Statiunea Eforie Sud

marea neagra obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud este situata in imediata apropiere a Statiunii Eforie Nord, de care este despartita prin Lacul Techirghiol, la o distanta de aproximativ 19 km de Constanta. Localitatea a fost initial denumita dupa pseudonimul Reginei Elisabeta, Carmen Sylva, abia din anul 1912 incepand sa poarte numele de Eforie Sud, fiind ulterior declarata statiune balneoclimaterica.

Album foto Statiunea Eforie Sud

Harta zonala Statiunea Eforie Sud

Descriere Statiunea Eforie Sud

Intinsa pe o lungime de aproximativ 2 km de-a lungul tarmului romanesc al Marii Negre, Statiunea Eforie Sud reprezinta o destinatie de vacanta preferata de foarte multi turisti in perioada sezonului estival, in special datorita atmosferei linistite ce caracterizeaza aceasta asezare, ferita de aglomeratia specifica marilor statiuni din regiunea nordica a litoralului.

Unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste potentialul turistic al acestei statiuni este reprezentat de prezenta Lacului Techirghiol, al carui namol este foarte benefic in tratamentele recomandate pentru ameliorarea diverselor afectiuni, precum reumatismul, afectiuni dermatologice, ale aparatului locomotor, anemii si multe altele. Exista aici chiar si un sanatoriu, unde sunt tratati in special copiii ce sufera de diverse slabiciuni fizice sau rahitism.

La Eforie Sud isi petrec vacantele in special persoane care nu mai sunt la prima tinerete, si, prin urmare, optiunile in ceea ce priveste viata de noapte sunt destul de reduse. Desi nu exista discoteci sau cluburi, se gasesc la Eforie destule terase sau teatre in aer liber, in care se organizeaza diferite spectacole tematice.

Plaja Eforie Sud se desfasoara pe o lungime destul de mare, de aproximativ 2 km, insa este foarte ingusta, intrucat apele marii au erodat aici o mare parte a uscatului. La fel ca si in cazul Plajei Eforie Nord, faleza este foarte inalta, iar accesul pana la plaja se realizeaza pe scari.

In ceea ce priveste alternativele de cazare, turistii ce aleg sa isi petreaca sezonul estival la Eforie Sud au posibilitatea de a alege intre hotelurile sau casele particulare de aici, preturile nefiind foarte ridicate. Turistii pot desfasura si diverse excursii catre unele dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale regiunii Dobrogei. Se pot vizita: Delta Dunarii, Cetatea Histria, din care au ramas in prezent doar ruinele sau Podgoriile Murfatlar, renumite in toata tara pentru Vinul de Murfatlar.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>