Statiunea Geoagiu – Bai

bai termale obiective turistice judetul hunedoara statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Geoagiu Bai

Situata la 12 km de orasul Orastie, statiunea balneoclimaterica Geoagiu – Bai se gaseste in depresiunea formata de catre Muntii Metaliferi, fiind delimitata in partea sud estica de Muntii Sacaramb.

Album foto Statiunea Geoagiu – Bai

Harta zonala Statiunea Geoagiu – Bai

Descriere Statiunea Geoagiu – Bai

Statiunea Geoagiu – Bai este cunoscuta inca de pe vremea romanilor, care au construit instalatii balneare ce permiteau locuitorilor sa foloseasca apele termale folosite pentru ingrijirea sanatatii sau tratarea diverselor afectiuni. De asemenea, in urma cercetarilor arheologice desfasurate in zona a fost descoperit un tezaur de monede care datau inca de pe vremea dacilor, insa cu toate acestea prima atestare documentara a statiunii dateaza din14 iulie 1852, cand sunt pentru prima data tipografiate detalii despre Cetatea Orastiei.

Avantajul acestei statiuni este dat in primul rand de clima cu ierni blande si cu o temperatura medie anuala de 9,8 grade Celsius, ce favorizeaza existenta izvoarelor cu ape minerale bogate in bicarbonat, calciu, magneziu, ce sunt recomandate in tratarea afectiunilor ca tendonita, artroza, poliartroza, afectiuni hepato-biliare sau boli ginecologice. De asemenea, in statiune exista cadre specializate in hidroterapie, electroterapie, impachetari cu namol si bai cu plante.Turistii care viziteaza statiunea in scop medical si nu numai vor gasi baze de tratament in incinta hotelurilor sau a complexelor in care se cazeaza. Strandul cu ape termale este dotat cu trei bazine, apa atingand o temperatura de aproximativ 32 – 33 grade Celsius.

Se pot vizita aici o serie de alte obiective turistice, precum Biserica Tip Rotonda, un edificiu roman ridicat din caramida si piatra de rau, originara de la inceputul secolului al XI-lea. O alta zona bine conservata este Drumul Roman ce leaga statiunea de Poienari. Se poate vizita si Castrul Roman Germisara, situat in apropiere de Geoagiu. Turisti, iubitori de atractii naturale, pot face o plimbare la Cascada Geoagiu Bai cunoscuta si sub numele popular de Cascada Clocota.

In perioada sarbatorilor de iarna, turistii se pot delecta aici cu traditii ca plugusorul, scorcova, capra,sau cea mai cunoscuta dintre ele, calusarii. Localnicii de aici sunt oameni simpli, ce isi castiga existenta din cultivarea plantelor prin metode stravechi sau cresterea animalelor si atrag turistii prin ospitalitatea de care dau dovada.

Statiunea Geoagiu-Bai este recunoscuta pentru apele mezotermale care i-au adus in anul 2010 titlul de Destinatie Turistica Excelenta a Romaniei oferit cu ocazia Zilei Europene a Turismului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. stanciu elena
    2013-07-10
    17:57:45

    Buna ziua. Vreau sa vin la aceasta statiune, as vrea mai multe detalii

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>