Statiunea Harghita Bai

obiective turistice judetul harghita statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Harghita Bai

Statiunea Harghita Bai,este amplasata in Tinutul Secuiesc, la 35 kilometri de Miercurea Ciuc si aproximativ 42 kilometri de Odorheiu Secuiesc, iar din punct de vedere istoric, inca din anul 1898, statiunea era cunoscuta sub numele Baile Ciceu, aceasta fiind integrata pana in primul razboi mondial, din punct de vedere administrativ, in Comuna Ciceu.

Album foto Statiunea Harghita Bai

Harta zonala Statiunea Harghita Bai

Descriere Statiunea Harghita Bai

Harghita Bai este recunoscuta de turisti, ca fiind o localitate balneoclimaterica prin excelenta, iar datorita partiilor sale de schi, este totodata si o foarte apreciata statiune montana. Altitudinea medie a localitatii este de 1300 – 1400 metri, amplasata fiind sub versantul sudic al Varfului Harghita Ciceului (1761 metri).

Statiunea este cunoscuta datorita minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale si pentru microclimatul alpin deosebit de placut. Cu doua mofete solfatariene si cu ape carbogazoase avand o compozitie chimica diferita, creeaza posibilitatea unor tratamente pentru o serie de afectiuni: afectiuni cardio-vasculare, afectiuni ale aparatului circulator, inflamatii cronice.

Potentialul turistic ridicat al statiunii se mai pune in valoare prin existenta a mai multor partii amenajate, cu teleferic, partial cu instalatie de nocturna, pe viitor intentionandu-se construirea unei partii de schi cu o lungime de 3 kilometri.

Odata ajunsi aici turistii pot admira pitorescul peisajului prin oportunitatea organizarii unor drumetii in zona la un izvor de apa minerala cu efect terapeutic, care se afla in partea sudica a statiunii, ce izvoreste din Varful Borhegyes (1379 metri) si tot in partea de sud se gaseste un platou nisipos stajuit de doua lacuri.

In statiune se gaseste unul din cele mai mari parcuri de aventura, Parcul de Aventura Balu, de la noi din tara, ce ofera posibilitatea turistilor de a alege dintr-o paleta diversificata de jocuri. O mare atractie a acestui parc este conferita de tiroliana lunga de aproximativ un kilometru care traverseaza pe alocuri un lac.

In Statiunea Harghita Bai, turistii pot ajunge din Pasul Vlahita de pe DN 13 A, urmand DJ 138A la aproximativ 6 kilometri.

De asemenea, turistii sositi in statiune, la odihna si tratament, dispun de numeroase posibilitati de cazare in functie de gradul de confort dorit.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>