Statiunea Izvoare

obiective turistice judetul maramures statiune montana statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Izvoare

Statiunea Izvoare este o importanta statiune balneoclimaterica din judetul Maramures, ce se gaseste la o distanta de aproximativ 32 km de orasul Baia Mare. Aceasta este localizata intr-un superb cadru natural, pe un platou vulcanic din partea sud vestica a Masivului Gutai.

Album foto Statiunea Izvoare

Harta zonala Statiunea Izvoare – Maramures

Descriere Statiunea Izvoare

Aceasta locatie starneste interesul unui numar insemnat de turisti, fiind apreciata pentru climatul favorabil activitatilor de recreere de care beneficiaza si datorita faptului ca pot fi tratate aici diverse afectiuni pulmonare sau ale sistemului nervos. De asemenea, pe langa faptul ca este o locatie climaterica, Statiunea Izvoare este si o importanta statiune de ski din intreaga regiune a Maramuresului.

Turistii care vor sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului judetean DJ 183B, prin care locatia este legata de orasul Baia Mare. Indiferent de sezon, statiunea are foarte multe lucruri de oferit. Atmosfera puternic ionizata si climatul tonic si stimulent reprezinta o adevarata bogatie a locurilor, recomandand aceasta statiune ca spatiu excelent de recreere si destindere, ferit de agitatia si factorii daunatori din zonele urbane.

In perioada sezonului cald pot fi desfasurate aici diverse activitati, precum traseele marcate din Muntii Gutai, pe parcursul carora pot fi intalnite peisaje pitoresti, de-a lungul Cheilor Tatarului sau la Creasta Cocosului, o formatiune stancoasa ce reprezinta ramasita unui fost crater vulcanic, declarata rezervatie naturala. Aici, cei dornici de adrenalina pot incerca sporturi extreme precum alpinismul sau zborul cu parapanta. Foarte aproape de Statiunea Izvoare se gaseste o alta rezervatie naturala cunoscuta: Mlastina Vlasinescu, un obiectiv turistic natural protejat de lege datorita diversitatii biologice adapostite in acest spatiu. Se gasesc aici specii extrem de rare precum planta carnivora roua cerului, rogoz, feriga de mlastina, bradisorul sau trifoiul de balta si o fauna reprezentata de soparla de munte, broasca rosie de munte sau buhaiul de balta. Nici in sezonul rece turistii nu duc lipsa de atractii, intrucat Statiunea Izvoare se bucura de prezenta Partiei de Ski Izvoare, alcatuita din patru partii de dificultate medie si scazuta: Brazi, Cora, Poiana Soarelui si Izvoare. Intregul domeniu schiabil este deservit de instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski, Partia Poiana Soarelui beneficiind de asemenea si de instalatie de iluminare nocturna.

Turistii care au in plan sa ajunga la Statiunea Izvoare trebuie sa stie ca aceasta este situata intre doua dintre cele mai cautate regiuni turistice din Romania: Maramuresul si Oasul, renumite prin tezaurul cultural, prin obiceiurile si traditiile care sunt pastrate cu sfintenie pe aceste meleaguri. Prin urmare, pe langa peisajele naturale inedite, cei ce sosesc aici vor avea cu siguranta o multime de atractii turistice de vizitat.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Siklodi
  2017-07-13
  09:39:59

  Buna ziua. Imi puteti trimite o aresa de e-mail la hotelul Complexul Poiana Soarelu va rog frumos? Caut de mai mult de o saptamana si nu gasesc pe internet. Va multumesc anticipat.

   
 2. Denisa Raluca
  2012-12-13
  20:54:07

  Am fost iarna trecuta !! A fost superba excursia cu colegiii, asa de bine ne-am distrat !! MAXIM !
  Mereu voi tine minte acea excursiee !
  Nota 10 cu *******

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>