Statiunea Lacu Sarat

braila obiective turistice judetul braila statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Lacu Sarat

Statiunea balneara Lacu Sarat se afla situata in Campia Brailei la 5 km de orasul Braila si este inconjurata de padure. Formarea lacului cu salinitate crescuta a fost facuta pe un vechi curs al Dunarii, acum izolat, iar adancimea apei atinge chiar si 1,80 metri. Alt factor curativ al Lacului Sarat este namolul sapropelic prezent pe fundul apei, proprietatile curative ale acestuia si ale apei fiind cunoscute inca din anul 1879.

Album foto Statiunea Lacu Sarat

Harta zonala Statiunea Lacu Sarat – Braila

Descriere Statiunea Lacu Sarat

Complexul balnear Lacu Sarat este deschis in tot timpul anului. Cu o capacitate de 164 locuri acesta dispune de spatii pentru activitati culturale sau distractive dar si de propriul restaurant. Tratamentele ce se pot face aici sunt diverse si recomandate celor ce sufera de afectiuni ca reumatism, afectiuni postraumatice, ginecologice, dermatologice si neurologice. Toate acestea se fac sub atenta supraveghere a cadrelor specializate, cu apa sulfatata, clorusodica si magneziana. De asemenea sunt preferate si impachetarile cu namolul sapropelic ce are un continut ridicat de hidrogen sulfurat (41% substante minerale, 39% substante organice). In incinta unitatii de tratament turistii dispun de o suprafata mare pentru plaja, ideala pentru cei ce isi doresc sa faca aerohelioterapie. Lacu Sarat ofera posibilitati nenumarate pentru petrecerea timpului liber si dispune de terenuri de fotbal, tenis, baschet, etc.

In Statiunea Lacu Sarat se afla si Manastirea Lacu Sarat, ridicata cu ajutorul cetatenilor in anul 1996, iar in apropriere, in localitatea Maxineni se afla o veche manastire, Manastirea Maxineni, ctitorita intre anii 1636-1637 de catre Matei Basarab.

Cei ce ajung in Statiunea Lacu Sarat se pot antrena in excursii organizate in Delta Dunarii sau pe Litoralul Romanesc, pot vizita imprejurimile orasului Braila, Muzeul Brailei si Gradina Publica din Braila, Casa Memoriala Panait Istrati, Insula Mica a Brailei si Muntii Macin.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. afrodel
  2012-12-01
  09:11:10

  va salut cu respect.
  se poate lua bilet la tratament si prib ce casa , pensionari sau opsnaj__ sau variante..

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>