Statiunea Mogosa

obiective turistice judetul maramures statiune montana statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Mogosa

Statiunea Mogosa este o statiune montana reprezentativa pentru partea nordica a Romaniei, fiind localizata la altitudinea de 731 metri, intr-o zona pitoreasca de pe malul Lacului Bodi, in regiunea Muntilor Gutai.

Album foto Statiunea Mogosa

Harta zonala Statiunea Mogosa

Descriere Statiunea Mogosa

Cei care isi doresc sa admire peisajele inedite din statiune trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului national DN18, Mogosa gasindu-se la o distanta de numai 17 km de Orasul Baia Mare. Statiunea are un potential foarte ridicat, oferind turistilor posibilitatea de a o vizita in orice sezon al anului. De asemenea, un adevarat avantaj pentru aceasta statiune pe timpul sezonului rece este reprezentat de domeniul schiabil de aici, omologat si dotat cu telescaun si teleski. Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura in timpul sezonului rece de cele doua partii de ski, unde se organizeaza deseori diverse concursuri si se pot urma cursuri atat pentru incepatori, cat si pentru cei avansati. Partia Mogosa este cea mai mare din statiune, fiind intinsa pe o lungime de 2200 metri si avand un grad ridicat de dificultate. Cealalta partie, Partia Moski, se intinde pe o lungime de 700 metri si este deservita de telescaun.

Activitati turistice pot fi desfasurate si pe timpul sezonului cald, cand se practica diversele excursii si drumetii prin Masivul Gutai, Creasta Cocosului sau in Maramuresul Istoric. Iubitorii de adrenalina au si posibilitatea de a practica aici alpinismul. In plus, un adevarat avantaj este oferit si de Lacul Bodi, care are caracteristicile unui strand si este deseori ales ca alternativa de petrecere a timpului liber in perioada verii.

Foarte aproape de Mogosa se gaseste si Biserica de lemn Baia Sprie, un lacas de cult reprezentativ pentru aceasta regiune a Maramuresului. Turistii aflati in trecere pe la Baia Sprie pot vizita de asemenea centrul vechi al orasului, vestit in imprejurimi pentru arhitectura veche, Primaria din Baia Sprie, construita dupa stilul arhitectural baroc in anul 1739 sau Casa Samuel Csaszi, una dintre cele mai vechi case din lemn, ce dateaza din anul 1754.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. vasile
  2013-08-26
  14:34:55

  Sfatul meu este sa nu mergeti acolo la Cabana Mogosa. Conditii de cazare foarte slabe, :
  - panze de paianjeni in balcon si camere
  -usile de la camere crapate
  -la intrare in cabana, mai exact la parter era un miros de rahat e nedescris
  -personalul de la receptie a fost foarte rece, nepoliticos si flegmatic, te repezeau mereu
  -cand am servit cafeaua de dimineata, pe ceasca de cafea a mea si a colegului erau fire de par...
  -nu am fost lasati sa ne facem un gratar, in conditiile in care ar fi trebuit sa ne asigure un asemenea loc
  -la televizor am avut doar 4 sau 5 canale de televiune.
  Va spun ...ceva de nedescris, ca pe vremea lui Ceausescu

   
 2. georgeta
  2013-08-06
  09:18:32

  pacat de frumusetea acestui loc,lipsa de organizare si bun simt a proprietarului depaseste orice limita.Am fost cazati la etajul 1,camera foarte umeda,prosoapele de calitate indoielnica.Nu recoman locul.

   
 3. catalin
  2012-07-27
  07:34:46

  sunteti cei mai tari va iubesc va sustin in tot ceea ce faceti tineti-o tot asa

   
 4. cristi
  2012-01-13
  17:41:41

  asi dori ca sa stiu vremea la partia mogosa pe data de 14.01.2012 pentru asi vrea sa ma duk acolo pentru ca in fiecare am mam dus si mia placut de fiecare data.
  va pup pe toti si va rog sa ma tineti la curent cu vremea pama maine .
  va multumesc

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>