Statiunea Ocna Sugatag – Maramures

obiective turistice judetul maramures statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Ocna Sugatag

Situata intr-o pitoreasca regiune a Depresiunii Maramuresului, la poalele versantilor masivi ai Muntilor Gutai si Tibles, Statiunea Ocna Sugatag se numara printre cele mai importante atractii cu care au fost inzestrate aceste meleaguri. Situata la numai 10 km de Vadu Izei si 20 km de Sighetul Marmatiei, statiunea balneoclimaterica are portile deschise pe toata perioada anului, pentru turistii care vor sa se relaxeze intr-un mediu natural placut sau pentru cei ce sosesc aici la tratament.

Album foto Statiunea Ocna Sugatag

Harta zonala Statiunea Ocna Sugatag – Maramures

Descriere Statiunea Ocna Sugatag

Amplasata in sanul muntilor, Statiunea Ocna Sugatag se bucura de un climat favorabil, specific depresiunilor intramontane. Aici iernile sunt mereu mai blande, iar verile sunt racoroase, ceea ce face din aceasta zona o adevarata oaza de relaxare, ferita de agitatie, zgomot si poluare. Pe langa aerul curat si mediul linistit, statiunea se bucura si de alte resurse naturale importante: izvoarele de apa minerala, ce reprezinta un important factor natural de cura.

Baza de tratament de la Statiunea Ocna Sugatag este dotata cu bazine pentru bai reci, bazine cu apa minerala, stranduri, instalatii pentru bai calde, hidroterapie si termoterapie. Datorita proprietatilor curative ale apelor minerale clorurate si sodice, se pot trata aici numeroase afectiuni, precum diversele forme de reumatism, afectiunile post-traumatice, pareze usoare sau afectiunile ginecologice. In circuitul turistic al statiunii intra si lacurile antroposaline Lacul Gavril, cea mai mare intindere de acest tip din tara, sau Lacul Taul fara Fund. Pe malul acestora a fost amenajat si un complex turistic, cu restaurant, terasa si plaja cu dusuri. De asemenea, se pot inchiria hidrobiciclete, barci si ski-jeturi.

Pe langa tratamentele pe care au ocazia sa le urmeze in aceasta statiune balneoclimaterica si diversele activitati de agrement, cei sositi aici se pot bucura din plin de frumusetea peisajelor din imprejurimi, pornind in mici plimbari pe Valea Izei sau pe Valea Iehudului, de unde pot gusta cate putin din farmecul caselor si portilor maramurese din lemn, atat de cunoscute in intreaga tara. Se pot vizita de asemenea si lacasurile de cult din lemn din aceasta regiune, renumite pentru imensele turle si pentru arhitectura populara traditionala: Biserica de lemn din Breb, Biserica Sarbi, Biserica Budesti Susani, Biserica Budesti Josani sau Biserica Calinesti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>