Statiunea Ocnele Mari

obiective turistice judetul valcea statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Ocnele Mari

Statiunea Ocnele Mari se numara printre cele mai cunoscute statiuni din regiunea Olteniei, fiind situata intr-o regiune pitoreasca de pe Valea Oltului, la o distanta de aproximativ 15 km de orasul Ramnicu Valcea si in jur de 8 km de Baile Govora. Dupa cum sugereaza si  numele statiunii, principalul factor natural care atrage turistii catre aceasta zona este apa sarata, ce are efecte benefice asupra organismului.

Album foto Statiunea Ocnele Mari

Harta zonala Statiunea Ocnele Mari – Valcea

Descriere Statiunea Ocnele Mari

Statiunea Ocnele Mari este amplasata la o altitudine de aproximativ 320 de metri in Subcarpatii Valcii si se bucura de un cadru natural incantator, fiind strajuita de dealuri domoale, foarte bine impadurite. Aceasta asezare de pe Valea Paraului Sarat este una dintre cele mai vechi din intreaga  regiune, de aici fiind exploatate zacaminte importante de sare, incepand cu sute de ani in urma. Localitatea a fost mentionata pentru prima data intr-un document oficial in anul 1402, insa se pare ca a fost populata chiar cu mult timp inainte de aceasta data, intrucat in urma cercetarilor arheologice desfasurate aici au fost descoperite diverse obiecte si unelte ce dateaza din epoca neolitica. De asemenea, aici au mai fost descoperite si ruinele Cetatii Buridava, ce facea parte dintr-un sistem defensiv construit de daci si Fantana Buridava.

Primii pasi in amenajarea unei statiuni balneare curative care sa valorifice potentialul regiunii au fost facuti incepand cu anul 1912, de-a lungul timpului locatia cunoscand un adevarat succes si fiind in cele din urma declarata statiune balneara.

In prezent, Statiunea Ocnele Mari este cautata pentru turisti datorita strandurilor cu apa sarata de care dispune si a namolului, folosit in tratarea diverselor afectiuni, atat de copii, cat si de adulti si batrani. Chiar daca statiunea nu se afla in cea  mai buna forma posibila a sa si se poate observa cu ochiul liber ca ar fi necesare investitii in amenajarea intregii locatii, acest aspect se pare ca nu reprezinta un impediment pentru numarul mare de turistii care revin an de an la Ocne pentru a profita de efectul benefic al aerului curat de aici, al apei sarate si al namolului sapropelic. Se pot trata aici reumatismul, diverse afectiuni ginecologice, cardiovasculare, neurologice sau post traumatice.

O alta atractie a statiunii, la fel de importanta la randul ei, este Salina Ocnele Mari, amenajata in anul 2009  si apreciata pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor respiratorii. Datorita potentialului si a cadrului natural in care este amenajata, Statiunea Ocnele Mari poate reprezenta o destinatie ideala pentru o vacanta linistita si relaxanta, benefica turistilor, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>