Statiunea Paraul Rece

obiective turistice judetul brasov statiune montana statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Paraul Rece

Statiunea Paraul Rece este o statiune climaterica de interes general localizata pe teritoriul judetului Brasov. Aceasta se gaseste la confluenta dintre Rasnoava si Paraul Mic, foarte aproape de Valea Prahovei, una dintre cele mai frecventate artere turistice din Romania.

Album foto Statiunea Paraul Rece

Harta zonala Statiunea Paraul Rece

Descriere Statiunea Paraul Rece

Paraul Rece beneficiaza de prezenta unui cadru natural linistit si pitoresc, avand un potential turistic foarte ridicat. Desi locatia este oarecum retrasa in coasta Muntilor Bucegi, spre deosebire de alte statiuni renumite de pe Valea Prahovei, precum Statiunea Sinaia, Statiunea Busteni sau Statiunea Azuga, accesul catre Paraul Rece se realizeaza foarte usor, pe un drum modernizat, DN73 A, ce se ramifica din drumul national DN1. Din punct de vedere administrativ, statiunea se afla in componenta Predealului, gasimdu-se la o distanta de 8 km de Statiunea Predeal.

Fiind localizata la o altitudine de aproximativ 1000 metri, statiunea beneficiaza de un climat tonic, de un aer proaspat si curat de munte, fiind o destinatie excelenta atat in perioada sezonului cald, pentru diversele drumetii, dar mai ales in timpul sezonului rece, pentru posibilitatea practicarii sporturilor de iarna. Partia de Ski de la Paraul Rece are un grad de dificultate mediu, putand fi utilizata atat de schiorii incepatori, cat si de cei avansati. De asemenea, partia este deservita de instalatie de transport prin cablu, reprezentata de telescaun.

Datorita conditiilor climatice prezente aici, Statiunea Paraul Rece este recomandata ca locatie unde se pot trata diverse nevroze, surmenajul psihic sau intelectual, afectiuni endocrine si multe alte afectiuni pentru tratarea carora este necesar un climat tonic, stimulent, cu o presiune atmosferica scazuta si un aer foarte curat. Paraul Rece reprezinta de asemenea un punct de plecare catre numeroasele obiective si locatii turistice care se gasesc in aceasta regiune. Intrucat se afla foarte aproape de statiune, pot fi vizitate Cheile Rasnoavei, Pestera Rasnoavei, Castelul Bran si Cetatea Rasnov.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>