Statiunea Piatra Fantanele

obiective turistice judetul bistrita nasaud statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Piatra Fantanele

Statiunea Piatra Fantanele este localizata pe teritoriul judetului Bistrita Nasaud, intr-o regiune pitoreasca de  la poalele Muntilor Calimani. Aflata la o altitudine de aproximativ 1200 metri, in Pasul Tihuta, cunoscut si sub numele de Pasul Bargau, ce leaga Orasul Bistrita din Transilvania, de Vatra Dornei din Moldova, aceasta statiune este incantatoare prin peisajele montane care o inconjoara, dominate de piscuri semete, acoperite de paduri intinse de conifere.

Album foto Statiunea Piatra Fantanele

Harta zonala Statiunea Piatra Fantanele

Descriere Statiunea Piatra Fantanele

Datorita prezentei climatului montan si a caracteristicilor sale, Statiunea Piatra Fantanele este o locatie perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna, intrucat in sezonul rece, temperaturile sunt foarte scazute, iar stratul de zapada ajunge la dimensiuni foarte mari.

Cei care vor sa viziteze aceasta regiune, trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului national DN17,  in apropierea acestuia fiind localizata si Partia de Ski Piatra Fantanele. In mica statiune montana se poate vizita vechiul drum al romanilor, se pot face drumetii montane si pot fi de asemenea desfasurate activitati de schi si snowboard pe partiile amenajate si dotate cu instalatii de transport prin cablu. Se gasesc la Piatra Fantanele doua partii: Partia Tihuta 1 si Partia Tihuta 2. Tihuta 1 este o partie ce inregistreaza un grad mediu de dificultate, avand o lungime de 821 metri si fiind deservita de un telescaun. Partia Tihuta 2 este destinata schiorilor incepatori, masurand doar 168 metri si beneficiind de un telescaun.

Diverse activitati turistice pot fi desfasurate de cei care aleg sa isi petreaca timpul liber in Statiunea Piatra Fantanele si in perioada sezonului cald. Asezarile rurale traditionale, alaturi de peisajele naturale din Tara Dornelor si din celelalte imprejurimi ale acestei mici statiuni ofera vizitatorilor ocazia de a se relaxa, petrecandu-si vacanta intr-un cadru natural curat, linistit si incarcat de istorie si traditie. Un punct de atractie al acestei statiuni il reprezinta si Hotelul Dracula, amenajat in anul 1983, intr-un stil specific unui vechi castel medieval. Tot in Piatra Fantanele se gaseste si un lacas sfant, de maici, Manastirea Nasterea Maicii Domnului, foarte cunoscuta datorita unei cruci inalte, de 30 metri, care a fost amenajata in curtea micului ansamblu monahal.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>