Statiunea Saturn

obiective turistice judetul constanta saturn statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Saturn

Statiunea Saturn se numara printre cele mai cunoscute locatii de pe intreg Litoralul Romanesc al Marii Negre, fiind situata la aproximativ 43 km de Constanta, in imediata apropiere a Mangaliei. Aceasta asezare de pe malul marii a fost amenajata incepand cu anul 1972, dezvoltandu-se ulterior, alaturi de celelalte statiuni ale regiunii.

Album foto Statiunea Saturn

Harta zonala Statiunea Saturn

Descriere Statiunea Saturn

Pe langa faptul ca beneficiaza de o vasta plaja, datorita careia turistii se pot bucura din plin de frumusetea sezonului estival, Statiunea Saturn se bucura si de prezenta unei vaste vegetatii, majoritatea strazilor  fiind marginite de spatii verzi, ce reprezinta in acelasi timp o sursa de oxigen si un refugiu racoros pentru turistii epuizati de caldura torida din timpul zilei. Alte resurse naturale importante de care beneficiaza statiunea sunt reprezentate de izvoarele de apa hipotermala si de namol, toate acestea fiind folosite in tratarea diverselor afectiuni, precum cele ginecologice sau ale aparatului locomotor.

Pe langa atmosfera linistita ce domneste peste aceasta asezare de la malul marii si factorii naturali benefici de aici, un alt aspect care ii face pe turisti sa revina an de an la Saturn sunt preturile reduse, comparativ cu cele din alte locatii ale litoralului romanesc, mult mai scumpe.

Plaja Saturn se intinde pe o lungime de aproximativ 2 km, intre Plaja Venus (in partea nordica) si Plaja Mangalia (in sud) si inregistreaza o latime considerabila, ce atinge in unele puncte aproximativ 200 metri. De asemenea, plaja de aici beneficiaza de un nisip fin, de-a lungul intregii sale intinderi aparand si izvoarele de apa minerala, captate de dusurile amenajate aici. Exista chiar si baze de tratament, in Hotelul Hora si Hotelul Balada, unde factorii naturali ai regiunii sunt folositi in diverse tratamente terapeutice.

In ceea ce priveste locurile de cazare, turistii care aleg sa isi petreaca sezonul estival aici au mai multe alternative, existand in statiune numeroase hoteluri si doua sate de vacanta: Satul Dunarea si Satul Delta, unde s-au ridicat numeroase vile, si pensiuni, ce dispun de foarte multe locuri de cazare. De asemenea, se pot practica aici numeroase activitati de agrement, existand parcuri de distractii, terenuri de sport, terase, discoteci si alte localuri, unde turistii isi pot petrece timpul liber si se pot bucura din plin de frumusetea sezonului.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Tont Georgiana
    2010-08-28
    21:53:15

    am fost` :X e suuuuuuuuper ! :X

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>