Statiunea Slanic Moldova

obiective turistice judetul bacau statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Statiunea Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova este localizata in judetul Bacau, in partea estica a Carpatilor Orientali, in Muntii Nemira, la o altitudine de aproximativ 530 metri, pe valea Paraului Slanic. Cunoscuta si sub numele de Baile Slanic Moldova, statiunea balneara este apreciata pentru izvoarele descoperite aici incepand cu anul 1801.

Album foto Statiunea Slanic Moldova

Harta zonala Statiunea Slanic Moldova –  Bacau

Descriere Statiunea Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova se bucura de existenta unor importante zacaminte de ape minerale analizate de cercetatori si exploatate inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Unicitatea acestei statiuni consta in faptul ca pe o suprafata relativ restransa se gasesc o multime de izvoare, caracterizate prin varietate in ceea ce priveste concentratia, compozitia, complexitatea chimica si efectele terapeutice. Potentialul balnear al statiunii il constituie calitatea apelor de aici si valoarea lor terapeutica.

De-a lungul timpului calitatile  apelor minerale carbonate, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale din statiune au fost recunoscute prin medalii internationale obtinute la expozitii de la Paris, Viena sau Frankfurt.

Supranumita si “Perla Moldovei”, Statiunea Slanic Moldova asigura posibilitatea urmarii tratamentelor pentru diverse afectiuni precum cele digestive, pentru boli metabolice si nutritionale, boli hepatobiliare sau renale. Apele minerale de aici ajuta de asemenea la tratarea reumatismului sau a bolilor cardiovasculare si respiratorii. Statiunea se bucura de existenta instalatiilor pentru terapie respiratorie, electroterapie si hidroterapie, a vanelor pentru baile calde cu ape minerale si a bazinelor pentru kinetoterapie. Pentru turistii veniti aici la tratament, statiunea dispune de mai multe complexuri de hoteluri sau vile unde acestia pot fi cazati si chiar de un complex sanatorial.

Pe langa turismul balneo-terapeutic, statiunea poate fi o destinatie frecventata pentru petrecerea timpului liber, fie in sezonul cald, fie in sezonul rece. Din randul atractiilor turistice importante in aceasta statiune face parte Zona Izvoarelor Minerale, zona deosebit de importanta pentru calitatile curative ale izvoarelor, dar si pentru peisajele naturale impresionante de aici. Un alt obiectiv turistic din statiune este Parcul din Slanic Moldova, modernizat recent. Aici, turistii se pot relaxa plimbandu-se si pot admira opere de arta sculptate in  lemn sau statui ale marilor scriitori ai Romaniei. Cheile Slanicului si Cascada Slanicului reprezinta un alt obiectiv natural din acest orasel-statiune si fac parte din traseul turistic “300 de scari”. Pe toata lungimea de aproximativ 400 de metri pe care se intind, cheile ofera peisaje captivante si salbatice iubitorilor de drumetii. Cea mai frumoasa priveliste de pe intreg cursul raului este oferita de Cascada Slanicului, aceasta completand cu succes intregul peisaj. Tot in statiune turistii pot vizita Biserica Catolica, ridicata in anul 1943, ce impresioneaza prin arhitectura avangardista.

Statiunea este situata pe drumul national DN11 ce leaga Bacaul de Brasov, iar de-a lungul acestui traseu turistii se mai pot opri intr-un alt orasel din apropierea statiunii Slanic Moldova, la Mina Salina din Targu Ocna, unde pot vizita Biserica Sfanta Varvara, singura manastire construita aproape in totalitate din sare, aflata la peste 200 de metri in subteran. Se mai gasesc aici si alte obiective precum Muzeul Sarii, Manastirea Magura Ocnei sau Manastirea Stefan cel Mare de pe Muntele Bolovanu.

Statiunea Slanic Moldova este una dintre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice, care merita cu siguranta sa fie vizitata, specialistii comparand apele minerale de aici cu cele ale statiunilor internationale precum Vichy, Aix-les-Bains sau Karlovy Vary.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. vladimir
  2015-09-29
  22:37:02

  am vizitat slanicul in 2015 si are multe de facut ca sa arate macar un pic civilizat.In primul rand WC-toaleta publica e dezastru.multe izvoare (300in special) sunt in stare degradabila si practic apa din el nu curgea,nu se simte ca este un gaspodar adevarat in aceasta statiune din pacate.Am vazut construit un palat al sporturilor-dar nam idee pentru ce era nevoie in statiune de asa ceva,mai bine era un aqua-parc., fatada sanatoriului(medic doctor Padurariu mi se pare)arata ca o poiata dezastruosa din punct de vedere arhitectural., .,pastravalia din deal are multe de facut.incepind cu curatenia,aspectul deplorabil(invatati-va de la ungurii din ardeal ceva macar) si multe altele.Am avut impresia ca cei care administreaza statiune le lehamite de tot si toti(asa niste puturosi)Scuzati dar trezizi-va .

   
 2. EMILIA
  2010-07-03
  23:49:52

  AVEM UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE TARI DIN LUME .

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>