Statiunea Slanic Prahova

obiective turistice judetul prahova slanic prahova statiuni statiuni turistice turism balnear

 

Slanic Prahova

Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova se afla situata in centrul tarii, la 40 km de Municipiul Ploiesti. Aceasta este cunoscuta in mod special pentru Muntele de Sare unic in lume dar si pentru salina sa vizitata de multi turisti atat in scopuri recreationale, educarive cat si medicale.

Album foto Statiunea Slanic Prahova

Harta zonala Statiunea Slanic Prahova

Descriere Statiunea Slanic Prahova

Cei ce isi doresc sa se bucure de apele minerale ale statiunii pot urma tratamente pentru afectiuni reumatice, ginecologice, artroze, poliartroze, traumatisme ale sistemului cerebral sau locomotor. Compozitia chimica a apei care contine, calciu, sulf si sodiu da rezultate prin bai calde sau reci, iar de altfel puteti face aplicari cu namol sau electroterapie. Lacurile din statiune ce au o concentratie mare de sare sunt cunoscute pentru ameliorarea durerilor, tratarea bolilor dermatologice si a celor vasculare. Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor si Lacul Verde sunt locuri in care va puteti relaxa facand baie, plaja sau la barurile si restaurantele amenajate pentru turisti. Lacul Verde este unul dintre cele mai frumoase obiective din Muntii Parang cunoscut pentru coloristica pe care o are in functie de lumina soarelui. Pentru cei suferinzi de astm bronsic sau alte boli ale cailor respiratorii statiunea este prima pe lista de recomandari datorita proprietatilor bactericide si dezinfectante pe care sarea ale are.

Potentialul turistic al zonei a fost puternic dezvoltat datorita Muntelui de Sare si a Grotei Miresei. Fenomene antropice dezvoltatea in urma exploatarii, acestea doua se gasesc in rezervatia naturala geologica si morfologica a Complexului Baia Baciului. Activitatile de exploatare a minei de sare Cantacuzino au adus un profit economic destul de bun oferind posibilitatea de modernizare a tuturor zonelor destinate turistilor interesati atat de tratamente cat si de existenta Salinei Slanic ce poate fii vizitata.

Cei ce ajung in statiune sunt incurajati sa faca scurte plimbari la izvoarele cu apa calcica si clorosodica Fantana lui Dusman, Fantana lui Gogon sau Fantana Rece. In drum spre Fantana Rece puteti admira padurea de brazi situata in apropierea Minei Unirea. La Complexul Mina Unirea veti gasi terenuri amenajate pentru fotbal si handbal, o pista de alergari si Salina Slanic Prahova. In localitate mai puteti vedea Muzeul Sarii ce expune documente istorice menite sa explice modul in care sarea este prelucrata si utilajele care se folosesc.Treceti si pe la Manastirea Crasna cu hramul sfintilor Constantin si Elena existenta inca din anul 1828. Cu un monument al eroilor oficializat dupa 1989, manastirea are forma de cruce iar gradina este plina de flori multicolore.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>