Statiunea Targu Ocna

obiective turistice judetul bacau statiune montana statiuni statiuni turistice targu ocna

 

Targu Ocna

Targu Ocna este o statiune balneoclimaterica din judetul Bacau, pe cursul Raului Trotus, in zona Depresiunii Casin, la poalele Muntilor Berzunti. Statiunea se situeaza la o altitudine de 260-280 metri si este cunoscuta in special pentru Salina Targu Ocna. Pe culmea Titelca, in aproprierea localitatii, au fost descoperite urmele unei cetati dacice care purta numele de Utidava.

Album foto Statiunea Targu Ocna

Harta zonala Statiunea Targu Ocna

Descriere Statiunea Targu Ocna

Statiunea Targu Ocna dateaza inca din anul 1410 fiind puternic influentata de perioada feudala a Moldovei. Exploatarea sarii in Salina Targu Ocna a reprezentat prima ocupatie a locuitorilor din zona. Primele exploatari s-au facut prin intermediul ocnelor de sare sub forma de clopot. Localnicii foloseau sarea in gospodarie dar o si comercializau. In secolul al XVIII-lea cei ce lucrau in mina erau fie muncitori liberi fie criminali care isi savarseau pedeapsa muncind. Prima baza de turism a salinei a functionat inca din anul 1974 cunoscuta sub numele de Sanatoriu. La 130 metri sub pamant se tratau pacienti suferinzi de boli respiratorii, solicitare psihica sau maladii provocate de plouare.

Orasul Targu Ocna este unul dintre cele mai vizitate orase cu potential cultural – religios existand pe teritoriul sau 24 de biserici si manastiri cu o vechime semnificativa. Muntele Magura este considerat centrul ortodoxiei moldovenesti, existenta Manastirii Magura Ocnei fiind recunoscuta inca din anul 1665. De asemenea pe Dealul Magura puteti gasi monumente comemorative (Eroilor , Caporalul Musat) dar si mormantul lui Costache Negri si al surorilor acestuia vizitat pentru arhitectura sa.

In perioada in care se organizeaza “Zilele Orasului” turistii vor avea parte de manifestari populare specifice zonei, targuri de mestesugari dar si de obiceiurile si traditiile moldovenesti prezentate sub forma unor acte artistice. Majoritatea zonelor orasului sunt impanzite de cladiri si case cu o arhitectura si valoare istorica deosebita.

Izvoarele cu apa minerala sulfuroasa, clorurata, sodica si bicarbonatata au efecte curative asupra tubului digestiv, a afectiunilor ginecologice si a celor reumatice. La centrul balnear Parc Magura va veti putea bucura de sapte izvoare cu apa minerala ce functioneaza constant si alimenteaza buvetele existente. In cadrul acestuia se mai afla o cascada cervicala, un bar, jacuzzi si un dus scotian. Centrul de tratament Parc Magura Targu Ocna beneficiaza de doua piscine, doua cascade cervicale si instalatii si echipamente speciale pentru realizarea tratamentelor balneare. Aici puteti face kinetoterapie, fizioterapie, electroterapie, impachetari cu parafina sau tratamente cu aerosoli. In incinta acestuia mai exista cabinete de infrumusetare, masaj recuperatoriu si o sala de fitness. Strandul cu apa sarata amenajat la suprafata salinei este dotat cu dusuri, magazine, vestiare dar si sezlonguri ,umbrele de soare, bazine pentru copii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>