Statiunea Techirghiol

namol sapropelic obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice techirghiol turism balnear

 

Statiunea Techirghiol

Statiunea Techirghiol, situata pe malul lacului cu acelasi nume, a dobandit statutul de statiune balneara in anul 1899 cand a fost infiintat Azilul Maritim Techirghiol. Statiunea se afla la circa 4 km de Eforie Nord si la 16 km de Constanta. Localitatea Techirghiol nu are iesire la plaja Marii Negre, iar accesul in statiune se face prin Eforie Nord.

Album foto Statiunea Techirghiol

Harta zonala Statiunea Techirghiol

Descrierea Statiunii Techirghiol

Localitatea Techirghiol a devenit statiune balneara si un nume cunoscut in tara datorita curei cu apa sarata a Lacului Techirgiol si a namolul sapropelic, namol din lac ale carui proprietati vindecatoare sunt absolut surprinzatoare. Numele statiunii are origine turceasca si este dat de o legenda a locului cu batranul turc Techir care s-a vindecat de reumatism cu namol din ghiol, incercand sa scoata un magar din apa.

In Statiunea Techirghiol se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii, diartritice, simptome posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic si central, boli ginecologice, boli de piele, boli ale aparatului respirator, boli cardiovasculare, boli endocrine, pareze, paralizii si sechele poliomielitice.

La avantajul namolului se adauga si apropierea de Litoralul Marii Negre, unde exista un flux mare de turisti in sezonul de vara. Pentru doritori, se poate face plaja si la Lacul Techirghiol in zonele amenajate, si nu numai. Acesta plaja este destul de frecventata de cei care doresc sa faca tratament cu namolul care constituie chiar fundul lacului, putand fi scos afara direct cu mana goala. In statiune nu sunt posibilitati de agrement si nici multe obiective turistice de vizitat. Unul dintre obiectivele ce merita vizitat este Manastirea Techirghiol cu biserica din lemn si care poate sa ofere si servicii de cazare pentru cei care cauta linistea si refacerea spirituala si fizica.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. Stefania
  2010-09-15
  11:17:52

  Accesul este într-adevăr rutir, dar se pote face si din Agigea fara a mai trece prin Eforie Nord!
  O statiune care este in curs de modernizare, o statiune in care poti petrece un concediu linistit!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>