Statiunea Trei Ape

obiective turistice judetul caras severin statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Trei Ape

Statiunea Trei Ape este o statiune climaterica permanenta, localizata la poalele Muntilor Semenic, intr-un cadru natural inedit, in apropierea Lacului Trei Ape, la o distanta de aproximativ 37 km de Orasul Resita si la 40 km de Orasul Caransebes.

Album foto Statiunea Trei Ape

Harta zonala Statiunea Trei Ape – Resita

Descriere Statiunea Trei Ape

Din punct de vedere administrativ, statiunea apartine de Localitatea Brebu Nou, iar accesul catre aceasta destinatie de vacanta se realizeaza urmand traseul drumului judetean DJ582, ce porneste din Resita.

Numele de Trei Ape, dat atat statiunii, cat si lacului care s-a format aici, provine de la existanta celor trei cursuri de apa: Raul Brebu, Raul Gradistea si Raul Semenic, la confluenta carora a fost construit Barajul Trei Ape.

In incinta statiunii, turistii pot profita de hoteluri accesibile, vile, locuri de plaja sau restaurante cu si fara terasa. Localitatea este preferata in special de iubitorii sporturilor nautice, care pot inchiria de aici barci sau hidrobiciclete si pot desfasura diverse activitati de agrement pe lacul de aici. In acelasi timp, o alta activitate care poate fi desfasurata in statiune este pescuitul, Lacul Trei Ape fiind foarte bogat in pastravi. Imprejurimile sunt impanzite de trasee vizibile si bine marcate, pe care se organizeaza diverse drumetii, statiunea de aici reprezentand un loc ideal pentru cateva zile de odihna si pentru eliminarea stresului.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale zonei este cunoscutul Festival de Jazz de la Garana, organizat anual. La numai 10 km distanta de Trei Ape, se gaseste si Statiunea Semenic, o statiune montana ideala in perioada sezonului rece, in special datorita sporturilor de iarna ce pot fi practicate aici. De asemenea, alte locatii ce pot prezenta interes pentru turisti, aflate in apropiere sunt si Tabara de Sculptura de la Grana si Localitatea Brebu Nou.

Statiunea Trei Ape este o statiune climaterica permanenta, localizata la poalele Muntilor Semenic, intr-un cadru natural inedit, in apropierea Lacului Trei Ape, la o distanta de aproximativ 37 km de Orasul Resita si la 40 km de Orasul Caransebes.

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Snaider Paul
  2014-06-16
  12:25:24

  As dori sa stiu cun este drumul de la Slatina-Timis si Statiunea 3 Ape si ce distanta est. Pina la Caransebes este 40 ok dar pina la Slatina ? > Multumesc .

   
 2. delia
  2014-05-29
  12:42:33

  Unde este numarul de telefon sa putem inchide un loc?...

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>