Statiunea Vadul lui Voda

obiective turistice republica moldova republica moldova statiune de odihna statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Vadul lui Voda

Statiunea Vadul lui Voda este cea mai cunoscuta statiune turistica din Republica Moldova, fiind localizata la o distanta de aproximativ 20 km in partea estica a capitalei republicii, Orasul Chisinau. Bazele de tratament si odihna ale statiunii sunt vizitate an de an de numerosi turisti, atrasi aici de potentialul turistic al acestei asezari, ce beneficiaza de o vasta plaja pe malul Nistrului.

Album foto Statiunea Vadul lui Voda

Harta zonala Statiunea Vadul lui Voda

Descriere Statiunea Vadul lui Voda

Localitatea Vadul lui Voda a fost mentionata pentru prima data intr-un document oficial in anul 1432, fiind ridicate de-a lungul timpului in aceasta pitoreasca zona din Lunca Nistrului plaje, sanatorii, locuri de odihna, tabere de vara pentru copii, baruri, restaurante si multe alte astfel de locatii ce au transformat intreaga regiune intr-o veritabila destinatie de agrement, apreciata atat de turistii autohtoni, cat si de cei sositi aici de peste granite. Astfel, localitatea a evoluat la statutul de oras balnear, pe care l-a dobandit in anul 2007.

In Statiunea Vadul lui Voda se gasesc doua sanatorii renumite: Sanatoriul Speranta, unde se pot trata numeroase afectiuni si Sanatoriul Bucuria, special amenajat pentru tratarea afectiunilor cardiologice. Acestea reprezinta o zona perfecta de odihna, fiind amplasate intr-un cadru natural incantator, inclus in suprafata Parcului National al Nistrului de Jos, desfasurat pe o suprafata totala de aproximativ 584 hectare. Mai mult, in urma cercetarilor defasurate asupra acestei zone, specialistii au ajuns la concluzia ca aerul de aici este extrem de benefic, oxigenul din atmosfera inregistrand o concentratie cu 20% mai mare, comparativ cu alte regiuni din partea estica a Europei.

Desfasurata pe o lungime ce masoara in jur de 6 km, de-a lungul Nistrului, Statiunea Vadul lui Voda ii intampia pe turistii dornici sa descopere frumusetea acestor plaiuri moldovenesti cu numeroase oferte, perfecte pentru toate gusturile, dar mai ales pentru toate buzunarele.


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>