Statiunea Vidra

statiune montana statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Vidra

Statiunea Vidra este localizata in judetul Valcea, in Muntii Lotru, la aproximativ 25 de km de Statiunea Voineasa. Suprafata statiunii masoara in jur de 24 ha, fiind amplasata la o altitudine de 1300 metri, in vecinatatea Lacului Vidra. Statiunea beneficiaza de o partie de schi si de un telescaun, din pacate ambele nefunctionale si in stare de degradare. In aproprierea ei, la doar cativa km s-a deschis o partie noua de ski, Partia de Ski Obarsia Lotrului – Vidra – Transalpina, partie dotata cu nocturna, zapada artificiala si transport pe cablu.

Album foto Statiunea Vidra

Harta zonala Statiunea Vidra – Oltenia

Descriere Statiunea Vidra

Statiunea Vidra se dorea a fi perla Muntilor Lotrului, insa revolutia din 1989 a pus capat acestui vis. Voineasa impreuna cu Vidra, trebuia sa faca parte dintr-un mare complex turistic acum multi ani, insa au intrat pe mana sindicatelor, unde liderii lor le-au lasat in ruina, dar in schimb au pensiuni si hoteluri private, asa cum este cazul la Voineasa. De mai bine de 20 de ani statiunea se degradeaza treptat, constructiile existente fiind in paragina. Aici, la Vidra trebuia sa existe si un complex pentru formarea sportivilor de performanta si cantonament. Singurele locuri de cazare din Statiunea Vidra sunt situate in cele 5 vile amenajate recent, denumite Complexul de vile Olanesti.

Lacul Vidra este unul dintre principalele obiective turistice din statiune. Lac de acumulare fondat in 1972, in apropierea punctului de varsare a Paraului Tunari in Raul Lotru, Lacul Vidra se intinde pe mai mult 8 km lungime si aproximativ 1,4 km latime. Acesta colecteaza toate apele din muntii invecinati, punand in functiune Hidrocentrala Lotru – Ciunget cea mai mare de pe raurile interioare din Romania. Hidrocentrala este amplasata subteran, la 140 metri sub talvegul Raului Latorita, ocupand un loc de frunte in cadrul amenajarilor hidroenergetice din Romania. Aceasta poate fi vizitata de turisti, accesul facandu-se printr-un tunel de 1 km lungime, dupa care se coboara destul de mult in interior, ghidul explicand in detaliu fiecare lucru din interior.

Tot in aceasta zona se afla si barajele Galbenu, Petrimanu, Balindru si Jidoaia. Pentru cei ce iubesc pescuitul, Raul Lotru si Lacul Vidra sunt locuri propice pentru desfasurarea activitatilor de acest gen, renumit fiind pastravul care se gaseste aici.

Printre activitatile care pot fi desfasurate se numara explorarea diverselor trasee marcate prin munti sau vizitarea obiectivelor turistice care se gasesc foarte aproape de aceasta zona: Muntii Lotrului, Muntii Parang, Muntii Capatanii, Valea Oltului, Statiunea Calimanesti, Statiunea Caciulata, Masivul Cozia si Manastirea Cozia.

Unul dintre principalele puncte forte ale Statiunii Vidra ar fi faptul  ca este o locatie recomandata atat in sezonul cald, pentru peisajele, resursele naturale si aerul curat, cat si in sezonul rece, pentru practicarea sporturilor de iarna, aici zapada mentinandu-se in jur de sase luni pe an, ca urmare a ninsorilor abundente. In realitate insa, se poate vedea cu ochiul liber ca statiunea necesita o serie de imbunatatiri. Fiind o zona cu un potential destul de ridicat, care poate concura cu oricare alta din Romania, investitiile ar fi binevenite oricand.

Prezentare video Statiunea Vidra


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 7

 
 1. alina
  2014-09-09
  09:46:59

  buna tuturor..am vrea sa mergem cu cortul,dar nu avem informatii daca se poate campa undeva....se poate sau e nevoie de cazare...v-as fi recunoscatoare daca mi-ati oferi informatii...multumesc

   
 2. Mada
  2014-05-31
  08:07:54

  ce cazare? am fost cu cortul, e superb.

   
 3. Mihai
  2013-06-07
  22:02:30

  Nu stiu nimic precis despre intrunirea Motociglistilor din 27-30 iunie,,,? Pute-ti da informati???

   
 4. Maria
  2013-01-10
  18:45:16

  ce pensiuni hoteluri sunt aici ca sa ma cazez?

   
 5. cismaru cosinel
  2013-01-07
  23:31:42

  este foarte frumos un peisaj de vis un adevarat colt al raiului,cit de curind voi veni sa vizitez

   
 6. Bratan Gigi Razvan
  2012-10-22
  07:34:26

  un peisaj superb ... si la cum sunt eu iubitor de munte, de ape limpezi, de paduri ... sau mai bn zis de natura in general nu vad ceva mai frumos decat un peisaj de genu

   
 7. claudiu
  2010-12-04
  19:39:13

  pacat de aceasta statiune!totul e in paragina.exista teleski si partie dar nu sunt functionale.daca s-ar investi ar ajunge nr 1

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>