Tabara de Sculptura Meledic

meledic obiective turistice diverse obiective turistice judetul buzau tabara tabara de sculptura

 

Tabara de Sculptura Meledic

Tabara de Sculptura Meledic a luat fiinta in judetul Buzau, in urma unei actiuni de comemorare a marelui sculptor roman Constantin Brancusi. Aceasta tabara de sculptura s-a desfasurat in anul 2001, cand a fost sarbatorit Anul International Constantin Brancusi si contine peste 25 de lucrari realizate de mesterii locali talentati in arta sculpturii.

Album foto Tabara de Sculptura Meledic

Harta zonala Tabara de Sculptura Meledic

Descriere Tabara de Sculptura Meledic

Sculpturile se gasesc si in prezent raspandite in poienile din Platoul Meledic, in apropierea Lacului Meledic si se incadreaza perfect in peisajele naturale inedite din aceasta zona. Turistii care vor sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa stie ca pot ajunge aici urma traseul drumului judetean DJ203K, ce leaga Orasul Buzau de localitatea Lopatari. Tabara de Sculptura se gaseste intre localitatile Lopatari si Manzalesti, pe Platoul Meledic, unde se poate ajunge mergand pe pe valea Raului Jgheab, ce delimiteaza platoul in partea estica, sau pe valea raului Sarat, ce reprezinta limita vestica a platoului.

Este amenajat de asemenea langa lac si un loc de camping, frecventat de turistii in mod special in timpul verii, cand pot pescui sau pot face plaja. Pe langa tabara de sculptura, cei sositi aici pot arunca o privire si asupra numeroaselor pesteri formate in blocurile de sare de aici sau asupra Sfinxului din Bustea, o stanca ce masoara aproximativ 5 – 6 metri inaltime, modelata de catre agentii externi intr-o forma asemanatoare cu cea a Sfinxului din Muntii Bucegi.

Alte atractii turistice importante ale zonei, ce se gasesc relativ aproape de aceasta locatie sunt si Lacul Mociaru, Tabara de Sculptura de la Magura, Focul Viu de la Lopatari, Muntele de Sare din Lopatari, Grunjul din Manzalesti sau Vulcanii Noroiosi: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele Beciu.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Cornel
    2014-05-02
    21:08:25

    Ma bucur ca v-a placut poza facuta de mine si sper sa vizitati cat mai multi zona respectiva.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>