Targul Mestesugarilor din Sighisoara

festival festivaluri obiective turistice judetul mures

 

Targul Mestesugarilor

Targul Mestesugarilor din Sighisoara nu este singurul festival care se organizeaza aici. Locuitorii din Sighisoara au devenit experti in realizarea de festivaluri si in aducerea de voie buna si sentiment patriotic in inimile romanilor, prin Festivalul Medieval si Festivalul Proetnica. De asemenea, festivaluri de film, fanfara si blues au loc in aceasta zona.

Targul Mestesugarilor

Odata cu dezvoltarea infrastructurii Sighisoarei, turismul a devenit extrem de important pentru orasul din inima Transilvaniei.

Targul Mestesugarilor

An de an, pe teritoriul Sighisoarei, are loc Targul Mestesugarilor. Ajuns deja la editia a noua, Targul Mestesugarilor din Sighisoara atrage anual numerosi turisti, in scopul realizarii unei actiuni culturale pentru comunitate si vizitatori.

Targul Mestesugarilor

Organizat de Primaria Sighisoara si Fundatia Veritas, Targul Mestesugarilor din Sighisoara ofera publicului o gama larga de bijuterii culturale, precum produse de arta populara, mestesuguri traditionale si obiecte de vestimentatie specifice acestei zone. Targul prezinta obiecte de tip traditional, precum vase din cupru, ceramica, sculpturi in os, podoabe si variate produse realizate din lut. In ciuda faptului ca targul nu are o foarte mare vechime, acesta atrage anual numerosi turisti.

Targul Mestesugarilor

Targul Mestesugarilor se intinde pe trei zile si ofera curiosilor posibilitatea de a deprinde mestesuguri, prin mini-laboratoarele de lucru organizate.

Targul Mestesugarilor

Evenimentul reuseste sa stranga zeci de artisti populari din toate zonele tarii: Mures, Brasov, Harghita, Prahova, Arges, Sibiu, Cluj si Suceava si sa ii faca pe iubitorii de traditional sa astepte cu nerabdare an de an Targul Mestesugarilor.

Targul Mestesugarilor

Voia buna este asigurata de imbinarea dintre indeletnicirile traditionale, portul traditional, dansul si cantecele populare.

Targul Mestesugarilor

Datorita zonei in care este organizat, curiosii au posibilitatea de a vizita numeroase obiective turistice, precum Turnul cu CeasCetateaBiserica din deal, Turnul CojocarilorTurnul CismarilorCasa cu Cerb si Catedrala Sfantul Iosif. Aici a fost realizata si instalata o copie a simbolului latinitatii poporului roman, celebra Statuie a Lupoaicei.

Targul Mestesugarilor


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>