Telegondola – Piatra Neamt

obiective turistice judetul neamt telegondola

 

Telegondola - Piatra Neamt

Telegondola din Piatra Neamt este cel mai simplu si rapid mijloc de pransport pentru a ajunge la parti de ski aflata pe Dealul Cozla, dar si o modalitate de a vedea orasul Piatra Neamt de la inaltime, statia de pornire fiind situata in Piata Garii a orasului Piatra Neamt, judetul Neamt, Moldova.

Album foto Telegondola – Piatra Neamt

Harta zonala Telegondola – Piatra Neamt

Descriere Telegondola – Piatra Neamt

Telegondola din Piatra Neamt functioneaza de la inceputul anului 2008, contine 22 de gondola ce urmeaza un traseu de aproximativ 2 kilometri in 6 minute si ofera spre delectare vizuala numeroase atractii turistice aflate in orasul Piatra Neamt, lacul de acumulare Batca Doamnei, Muntele Pietricica, Muntele Ceahlau si Muntele Cozla.

Statia de sosire se afla in Poiana Trei Coline, unde se deschide un platou cu vedere de aproape 360 de grade asupra orasului Piatra Neamt, de unde se pot accesa Telescaunul, partia de schi, partia de tubing si drumul spre Trei Caldari.

Altitudinea de plecare este de 323 metri, iar cea de sosire este de 632 metri, avand o viteza de delasare de sase metri pe secunda.

Programul de functionare al Telegondolei din Piatra Neamt este de marti pana duminica intre orele 10:00 si 22:00.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Baza Hipica Virgil Barbuceanu, Casa Elena Cuza, Casa Teodor Varahil Moraru, Complexul Turistic de Agrement Peste Vale, Muzeul Memorial Calistrat Hogas, Casa Ivascu, Muzeul de Etnografie, Casa Paharnicului, Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni, Muzeul de Stiinte Naturale, Ansamblul Curtea Domneasca, Partia Cozla, Biblioteca Judeteana G.T. Kirileanu, Rezervatia Paleontologica Cozla – Pietricica – Cernegura si Manastirea Pangarati.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>