Trambulina de la Rasnov

obiective turistice judetul brasov

 

Trambulina de la Rasnov

Trambulina de la Rasnov este una dintre cele mai recente atractii turistice amenajate in aceasta cunoscuta destinatie turistica din judetul Brasov, aflata intr-o pitoreasca zona a Muntilor Postavaru si apreciata pentru posibilitatea practicarii sporturilor montane si a diverselor activitati de agrement.

Album foto Trambulina de la Rasnov

Harta zonala Trambulina de la Rasnov

Descriere Trambulina de la Rasnov

Trambulina de la Rasnov, ce se intinde pe o lungime de 90 metri,  intr-o zona cunoscuta  sub numele de Valea Carbunarii a fost inaugurata la sfarsitul lunii ianuarie, fiind prima trambulina din Romania omologata la nivel international. Trambulina a fost amenajata in scopul de a deservi diverselor concursuri specifice.

Primul eveniment gazduit aici, la Rasnov, a fost Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfasurat in perioada 17.02.2013 – 22.02.2013, cand numerosi tineri din mai multe tari europene s-au intrecut intr-un concurs de sarituri cu schiurile, pe noua trambulina.

In prezent, centrul de sarituri cu schiurile din Rasnov, beneficiaza, pe langa trambulina de 90 de metri, inaugurata recent, de alte trei trambuline, ce masoara 15, 35, respectiv 64 metri. Pe langa trambulina cea noua, au mai fost amenajate aici o instalatie de transport prin calbu, un turn de arbitraj, tribune pentru spectatori, o parcare, masini de batut zapada si un drum de acces de aproximativ 0,5 km.

Acest centru sportiv este apreciat drept cel mai modern, atat din intreaga tara, cat si din intreaga regiune a Europei de Est, fapt ce reprezinta o adevarata rasplata, avand in vedere suma de aproximativ 10 milioane de euro, care se preconizeaza ca a fost investita de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in finantarea in realizarea acestui proiect.

Imprejurimile Centrului de Sarituri cu Schiurile Rasnov ofera celor sositi aici posibilitatea de a vizita cateva dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale zonei, printre care se numara Cetatea Rasnov, Pestera Rasnov sau Cheile Rasnoavei, spectaculoase datorita prezentei peretilor abrupti, apreciati de pasionatii de alpinism, cele mai cunoscute trasee alpine de aici fiind Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

De asemenea, tot aici se afla si una dintre cele mai vechi si cunoscute instalatii de bungee jumping din tara, inregistrand o cadere libera de la aproximativ 130 metri inaltime.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>