Valea Iazurilor – Candeasca – Belciugatele

obiective turistice diverse obiective turistice judetul calarasi

 

Valea Iazurilor - Candeasca - Belciugatele

Valea Iazurilor este o cunoscuta zona de agrement, localizata in judetul Calarasi, la o distanta de mai putin de 30 km de Bucuresti, pe raza localitatilor Candeasca si Belciugatele. An de an, pe intreaga durata a sezonului cald, zona este animata de numerosi turisti, care se pot bucura aici in voie de timpul liber de care dispun.

Album foto Valea Iazurilor

Harta zonala Valea Iazurilor

Descriere Valea Iazurilor

Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte usor urmand drumul national DN3, cunoscut de majoritatea celor ce trec pe aici drept fostul traseu spre mare. Dupa traversarea comunelor Pantelimon, Branesti si Islaz, se intalneste apoi o ramificatie in partea stanga a drumului, indicatoarele rutiere indicand directia ce trebuie urmata spre Belciugatele.

Denumirea intregii zone a fost preluata de la primul complex turistic ridicat pe valea Raului Mostistea, in imediata vecinatate a Satului Candeasca, ce apartine de Localitatea Belciugatele. Numele dat acestei regiuni ne poate duce de asemenea si cu gandul spre numeroasele iazuri ce au luat nastere prin bararea cursului de apa de aici.

Locatia beneficiaza de un cadru natural incantator, ce contribuie negresit la potentialul turistic al intregii regiuni. Cel mai apreciat aspect de catre turisti in ceea ce priveste aceasta locatie ramane totusi posibilitatea de a practica aici diverse activitati de agrement, Valea Iazurilor fiind o destinatie potrivita atat pentru amatorii de pescuit, de plaja, sau pentru cei care vor pur si simplu sa se relaxeze la un picnic sau un gratar in aer liber.

In imediata vecinatate a iazurilor au fost amenajate numeroase  pontoane, foisoare si spatii speciale pentru gratar. De asemenea, de-a lungul timpului au fost puse bazele a trei complexe turistice, ce ofera mult mai multe servicii vizitatorilor: cabane si camere de inchiriat, restaurante, piscine, sauna, jacuzzi, terenuri de fotbal, sali de fitness sau sali de conferinte, ce pot fi inchiriate si pentru diverse intalniti de afaceri, trainiguri sau teambuildinguri. Zona se afla si in prezent intr-o continua dezvoltare, ceea ce inseamna ca pe langa cele trei cunoscute complexuri turistice de aici: Complexul Valea Iazurilor, Complexul Turistic Eliza si Popasul Rustic Diana, isi vor face aparitia si altele.

Desi este foarte aproape de Bucuresti, intreaga zona a Vaii Iazurilor lasa o senzatie placuta, de detasare de cotidian si de viata agitata a marilor asezari urbane, reprezentand alegerea perfecta pentru un weekend linistit si relaxant.

Prezentare video Valea Iazurilor – Candeasca – Belciugatele


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>