Valea Latoritei

atractii naturale valea latoritei

 

 

Valea Latoritei

Valea Latoritei este localizata in partea de nord a judetului Valcea, la nord fiind incadrata de Muntii Latoritei, la sud de Muntii Capatanii, la vest de Muntii Parang iar la est de Valea Lotrului in apropiere de localitatea Malaia.

Album foto Valea Latoritei


Harta zonala Valea Latoritei

Descriere Valea Latoritei

Intre Muntii Latoritei si Muntii Capatanii, sapati de raul Latorita, afluent al Lotrului se afla unul dintre cele mai spectaculoase defilee din tara. Accesul catre Valea Latoritei este destul de accesibil, putand fi urmat traseul: Valea Oltului pana la Brezoi, apoi la stanga catre drumul care duce la Statiunea Voineasa, dupa aproximativ 30 km se paraseste drumul luand-o la stanga catre Ciunget (aici se afla si hidrocentrala CiungetLotru), apoi drumul continua spre Lacul Petrimanu ajungand la Cheile Latoritei.

Intinzandu-se pe o distanta de cca. 25 km, Cheile Latoritei ofera o priveliste de o frumusete nebanuita, oferind si posibilitatea de a traversa muntii prin Cheile Oltetului pentru a ajunge la Pestera Polovragi si Manastirea Polovragi si de aici la Pestera Muierii.

Valea Latoritei si Muntii Latoritei adapostesc in padurile de pin si fag o varietate de plante si animale. Pentru protejarea speciilor rare, au fost create rezervatii naturale precum: Iezerul Latoritei, Muntinu, Defileul Latoritei. Flora din aceasta zona cuprinde jnepeni, bujorul de munte, bulbucii de munte, angelica, floarea de colt precum si alte plante medicinale. Din fauna vaii nu lipseste ursul brun si cerbul carpatin.

Punctele de atractie ale vaii sunt: Cascada Apa Spanzurata, Piatra Fetii, Lacul Petrimanu, Lacul Galbenu, Cascada Moara Dracilor, Lacurile Iezeru Latoritei si Violeta, Piatra cu Gauri.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>