Valea Priponului

atractii naturale muntii bucegi obiective turistice judetul prahova

 

Valea Priponului

Valea Priponului este o vale alpina localizata pe teritoriul Muntilor Bucegi, unde se poate ajunge cel mai simplu pornind din Statiunea Busteni. Avand ca punct de plecare statiunea, se urmeaza apoi traseul spre Valea JepilorCabana CaraimanBarna Mare a Caraimanului Crucea CaraimanCostilaValea Priponului.

Album foto Valea Priponului

Harta zonala Valea Priponului – Muntii Bucegi

Descriere Valea Priponului

Valea Priponului este o locatie diferita de restul vailor alpine intalnite pe suprafata acestor munti. Partea sa superioara nu se caracterizeaza prin faimoasele abrupturi greu accesibile specifice locului, ci printr-o pajiste cu o inclinatie medie, acoperita cu iarba. Chiar si asa, peisajul de aici este inedit, oferind o panorama superba asupra Varfului Costila si a imprejurimilor.

Traseul de intoarcere spre Busteni se poate realiza si mai simplu, plecand din Valea Priponului spre Valea Cerbului, de unde se ajunge apoi in Busteni.

Pentru iubitorii muntelui si in special pentru cei pasionati de drumetii, acest traseu reprezinta o adevarata provocare. Peisajele intalnite sunt impresionante si merita cu sigurantatot efortul.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>