Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari

atractii naturale berca obiective turistice judetul buzau vulcanii noroiosi vulcanii noroiosi din buzau

 

Vulcanii Noroiosi - Paclele Mari

Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari sunt situati la cativa km, nord-est, de satul Berca, judetul Buzau. Se intind pe o o suprafata de aproximativ 22 ha si au o inaltime de 322 metri. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica cu sol sulfuros si saraturos unde cresc anumite specii de plante care sau adaptat mediului de viata anevoios.

Album foto Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari

Harta zonala Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari

Descriere Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari

In centrul platoului “Paclele Mari” se remarca trei principali vulcani cu diametre de peste 100 metri. Flancurile conurilor acestora sunt foarte intinse, pe ele apar de asemenea conuri ale altor vulcani secundari si limbi de noroi de diverse marimi, amestecat cu titei.

Jumatatea exterioara a platoului este fragmentata de torenti, ravene, dezvoltand un peisaj iesit din comun creeand impresie placuta turistilor.

Spre deosebire de Paclele mici, la Paclele mari nu se percepe taxa de vizitare.

Prezentare video Vulcanii Noroiosi – Paclele Mari


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Szabo Robert Arpad
  2015-06-16
  07:12:17

  Salve. Sunt un tanar oarecare din Gioseni, Bacau care urmeaza sa intreprinda o calatorie pe bicicleta pana intr-acolo. Cum e starea drumurilor in caz de ploaie? Exista locuri de campare? Intreb doar pt noi restul acestia mai de jos care nu ne permitem o noapte la pensiune. :) Drumul spre Flacarile Vii este marcat? Multumesc anticipat pt info. :)

   
 2. Bogdan
  2013-08-21
  21:34:07

  În primul rând Pâclele Mari nu se află în localitatea Berca ci în satul Policioru, comuna Scorţoasa. Pâclele Mici se află în Berca. Acum se percepe o taxă de 4 lei ptr adulţi. Merită vizitaţi vulcanii noroioşi, sunt incredibili. Munte, mare, oraşe vedem destul de des dar aşa ceva rar...

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>